Türgi spinatipirukas

Seda pirukat valmistas mu ajutine korterinaaber Edinburghis, Türgist pärit kurditar Fatma. Väga hea pirukas oli :)

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
tund aega
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

1 suur muna

100 g maitsestamata jogurtit

1 dl oliivi- või päevalilleõli

250 g nisujahu (u 4 dl)

Täidis:

200 g värsket või külmutatud spinatit

250 g fetajuustu

soola ja musta pipart

Määrimiseks:

muna

Valmistamine

Haki spinat, pese hoolega. Kuumuta pannil tilga veega läbi, kuni spinat "närtsib". Sega juurde tükeldatud fetajuust. Maitsesta soola-pipraga, jahuta.

Klopi kausis muna, jogurt ja õli ühtlaseks. Lisa niipalju jahu, et saad rullitava pehme taina. Rulli tainas kergelt jahusel laual kaheks väikese ahjupanni suuruseks tükiks. 

Aseta üks tainatükk ahjuplaadile, laota peale täidis. Tõsta peale teine tainatükk, suru servad tugevasti kokku ning tee keskele õhuauk. Määri pealt lahtiklopitud munaga.

Küpseta 200kraadises ahjus kuni pirukas on pealt kuldne.

Lase veidi jahtuda ning lõika ruutudeks.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

margit
postitatud 27.10.2008 23:09

sama täidisega pirukas on bulgaarlastel ainult, et filotaignaga ja kutsutakse seda panitsaks. soovitan proovida!

Trlp
postitatud 05.05.2012 14:26

Mitu ml võiks olla 100g jogurtit? Mul pole maal kaalu. Nii umbes 1 dl?

Pille @ Nami-Nami
postitatud 05.05.2012 17:49

Laias laastus umbes-täpselt jah :)

Kardemon
postitatud 11.01.2013 23:11

Jogurti puudumisel asendasin hapukoorega. Kuna kartsin et taigen jääb ehk liiga mage, puistasin peale meresoolahelbeid. Munaga ei määrinud. Küpses päris kaua et kuldseks saada- tunnikese.... Väga hea pirukas. Parim jahtunult. Mõnus krõbe.