Kurdide vürtsikas kartulipuder

Retsept on pärit mu kunagiselt Edinburghi korterinaabrilt, Türgist pärit kurditarilt Fatmalt. Tema köögirepertuaaris oli see vürtsikas kartulipuder sama levinud, kui Eesti köögis kartulipuder.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

7-8 keskmist kartulit

1 suurem sibul

1-2 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl kontsentreeritud türgi tšillikastet

1.5 sl kontsentreeritud tomatipastat

soola ja musta pipart

2 sl oliiviõli

ohtralt värsket hakitud siledalehist peterselli

Valmistamine

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ja tambi katki.

Haki sibulad väikesteks kuubikuteks. Kuumuta potis oliiviõli, lisa sibul ning prae klaasjaks.

Lisa vürtsköömned, tomatipüree, tšillipasta, pipar ja sool. Kuumuta paar minutit, siis lisa katkitambitud kartulid ja kuumuta hoolega segades läbi, kuni puder on ühtlaselt vürtsidega segunenud.

Serveerimisel lisa rohkelt hakitud siledalehist peterselli.

LISA KOMMENTAAR