7-8 keskmist kartulit
1 suurem sibul
1-2 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl kontsentreeritud türgi tšillikastet
1.5 sl kontsentreeritud tomatipastat
soola ja musta pipart
2 sl oliiviõli
ohtralt värsket hakitud siledalehist peterselli
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ja tambi katki.
Haki sibulad väikesteks kuubikuteks. Kuumuta potis oliiviõli, lisa sibul ning prae klaasjaks.
Lisa vürtsköömned, tomatipüree, tšillipasta, pipar ja sool. Kuumuta paar minutit, siis lisa katkitambitud kartulid ja kuumuta hoolega segades läbi, kuni puder on ühtlaselt vürtsidega segunenud.
Serveerimisel lisa rohkelt hakitud siledalehist peterselli.
Kurdide vürtsikas kartulipuder
Retsept on pärit mu kunagiselt Edinburghi korterinaabrilt, Türgist pärit kurditarilt Fatmalt. Tema köögirepertuaaris oli see vürtsikas kartulipuder sama levinud, kui Eesti köögis kartulipuder.