Santorini hernepüree (Fava)

Fava on Santorini saarel kasvav tilluke hernes, aga retseptis võib kasutada tavalisi kollaseid poolitatud kuivatatud herneid või siis punaseid läätsi.

Süüakse leivakõrvaseks või niisama aedviljakangide dippimiseks. Fava võib päev-paar enne serveerimist valmis teha. Seistes fava pakseneb, seetõttu tuleb enne serveerimist veidi oliivõli või keedetud vett lisada ja hoolega õhuliseks kloppida.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g väiksemaid poolitatud kollaseid kuivatatud herneid

vett

2 sibulat

1 dl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

1 sidruni mahl

Serveerimiseks:

suur peotäis peenelt hakitud siledalehist peterselli

õhukeselt viilutatud punast sibulat

peotäis kappareid

Valmistamine

Loputa kuivatatud kollased herned vees, pane potti, kata kahekordse koguse külma veega ning kuumuta keemiseni. Koori keetmisel tekkiv vaht.  Lisa terved sibulad, loorberilehed, veidi soola ja pool oliiviõlist. Keeda tasasel tulel 40-60 minutit, kuni herned on pehmenenud ja pudruks keenud. Eemalda sibulad ja loorberilehed. 

Hõõru herned läbi sõela või püreesta sauseguriga.  Lisa ülejäänud oliiviõli, maitsesta sidrunimahla ja soolaga.  Sega läbi, kaunista peterselli, sibularataste ja/või kapparitega ja serveeri. 

Loe veel:

NB! Retsept ilmus ka raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1(Varrak, 2013), foto tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Akaatsia
postitatud 05.08.2023 13:59

Retsepti koostisest on 2 loorberilehte puudu ;)