500 g väga kvaliteetset veiseliha (marmorjas 'braising steak' ehk hautamiseks sobiv lihalõik)
meresoola ja musta pipart
75 g kvaliteetset võid
keeva vett
2-3 nelki
Kui lihatükk on terve, siis lõika see ristikiudu neljaks paksuks viiluks. Maitsesta liha soola ja pipraga.
Kuumuta paksupõhjalises haudepotis või. Pott peab olema nii suur, et lihalõigud üksteise kõrvale kenasti ära mahuvad.
Lisa lihalõigud potti. Pruunista võis mõlemalt poolt nõrgal tulel kuldseks. Kui liha on pruunistunud, siis vala potti niipalju keeva vett, et lihatükid on napilt kaetud. Lisa loorberilehed ja nelk - ja ei midagi muud!
Kata pott poolenisti kaanega ning hauta hästi nõrgal tulel 2 kuni 3 tundi, kuni liha on hästi pehmeks haudunud. Aeg-ajalt võid lihatükke ringi keerata, vajadusel lisa veel veidi keeva vett.
Serveeri keedetud kartulite või kartulipudruga ja muude aedviljadega.
Pildi tegi Ilse, kes pakkus kõrvale krõbedaid kartulitorne.
üks mu pikaaegne lemmik, juurde keetsin lillkapsast, mille pärast lihtsalt või ja riivsaiaga praadisin.
Tõesti tuli hea,ma isegi nii kaua ei hautanud ja lisasin ka veidi konjakit.
Peab proovima :) Olen seni teinud samalaadset lihahautist, maitsestanud pipra ja loorberiga ning enne hautamise lõppu lisanud ka kartulid juurde.
Meie regulaarne lihalemmik nii nelgiga kui nelgita, nii veisest kui seast, aga loorber PEAB olema :)
On üks tõesti väga hea ja lihtne,sealjuures väga maitsev.Olen seda juba aastaid teinud ja on üheks minu lemmikuks.
Tõeliselt maitsev!
Teen tæna esimese katsetuse, hoidke poidlaid :-)
Sellest sai üks meie pere lemmikutest ....
Imehõrk veiseroog hollandlaste moodi
Imehõrk veiseliharoog, mille valmistamiseks on vaja kvaliteetset läbikasvanud veiselihalõiku ja mille valmimiseks kulub paar tundi.
Retsept (draadjesvlees) on pärit Hollandi toidublogija Klary Koopmansi käest.