Imehõrk veiseroog hollandlaste moodi

Imehõrk veiseliharoog, mille valmistamiseks on vaja kvaliteetset läbikasvanud veiselihalõiku ja mille valmimiseks kulub paar tundi.

Retsept (draadjesvlees) on pärit Hollandi toidublogija Klary Koopmansi käest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g väga kvaliteetset veiseliha (marmorjas 'braising steak' ehk hautamiseks sobiv lihalõik)

meresoola ja musta pipart

75 g kvaliteetset võid

keeva vett

2 loorberilehte

2-3 nelki

Valmistamine

Kui lihatükk on terve, siis lõika see ristikiudu neljaks paksuks viiluks. Maitsesta liha soola ja pipraga.

Kuumuta paksupõhjalises haudepotis või. Pott peab olema nii suur, et lihalõigud üksteise kõrvale kenasti ära mahuvad. 

Lisa lihalõigud potti. Pruunista võis mõlemalt poolt nõrgal tulel kuldseks. Kui liha on pruunistunud, siis vala potti niipalju keeva vett, et lihatükid on napilt kaetud. Lisa loorberilehed ja nelk - ja ei midagi muud!

Kata pott poolenisti kaanega ning hauta hästi nõrgal tulel 2 kuni 3 tundi, kuni liha on hästi pehmeks haudunud. Aeg-ajalt võid lihatükke ringi keerata, vajadusel lisa veel veidi keeva vett.

Serveeri keedetud kartulite või kartulipudruga ja muude aedviljadega.

Pildi tegi Ilse, kes pakkus kõrvale krõbedaid kartulitorne.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 21.10.2008 10:14

üks mu pikaaegne lemmik, juurde keetsin lillkapsast, mille pärast lihtsalt või ja riivsaiaga praadisin.

***
postitatud 22.01.2010 18:06

Tõesti tuli hea,ma isegi nii kaua ei hautanud ja lisasin ka veidi konjakit.

Muri
postitatud 30.04.2013 13:18

Peab proovima :) Olen seni teinud samalaadset lihahautist, maitsestanud pipra ja loorberiga ning enne hautamise lõppu lisanud ka kartulid juurde.

Thredahlia
postitatud 30.04.2013 13:55

Meie regulaarne lihalemmik nii nelgiga kui nelgita, nii veisest kui seast, aga loorber PEAB olema :)

Greetu
postitatud 30.04.2013 14:42

On üks tõesti väga hea ja lihtne,sealjuures väga maitsev.Olen seda juba aastaid teinud ja on üheks minu lemmikuks.

Vandiste
postitatud 27.10.2013 14:11

Tõeliselt maitsev!

Kaie
postitatud 25.12.2014 12:09

Teen tæna esimese katsetuse, hoidke poidlaid :-)

Kerli
postitatud 04.01.2016 18:18

Sellest sai üks meie pere lemmikutest ....