varajasi kartuleid
hakitud värsket tilli või tüümiani või muud maitserohelist
purustatud küüslauku
Purustatud kartulite valmistamiseks läheb vaja pisemat sorti varajasi kartuleid. Hõõru kartulid harjaga puhtaks ja pese hoolega. Keeda soolaga maitsestatud vees 15-20 minutit, kuni kartulid on pehmed.
Samal ajal sulata potis päris korralik kogus võid. Lisa hakitud küüslauk ja maitseroheline, lase sulatatud võil maitsestuda.
Kui kartulid on keenud, siis kurna keeduvesi ja tõsta pott uuesti tulele. Võta suurehaaraline kahvel ning suru kõik kartulid hästi kergelt puruks - aga ainult nii, et koor kergelt katki läheb ja ürdivõi paremini imenduks.
Vala kartulitele maitsestatud sulavõi, maitsesta soolaga ning serveeri.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Olin juba unustaunud,kui maitsev kartul sedasi tehtud on.Mul tegi lapsepõlves Ukrainas vanavanaema sedasi.
minu ukrainlasest ema on alati esimestest värsketest kartulitest sellist hõrgutist teinud. praeb muidugi searasvas ja pele palju purustatud küüslauku... nämma ;)
Hästi maitsvad! Või teeb muidugi kõik asjad heaks. Lasin ahjust ka läbi ja kiidan taevani, teeme aga jälle !
Tegin ahju variandiga. Väga head, söö või lõhki :)
Purustatud kartulid
Väga mõnus viis varajaste kartulite serveerimiseks!