Purustatud kartulid

Väga mõnus viis varajaste kartulite serveerimiseks!

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

varajasi kartuleid

võid

hakitud värsket tilli või tüümiani või muud maitserohelist

purustatud küüslauku

Valmistamine

Purustatud kartulite valmistamiseks läheb vaja pisemat sorti varajasi kartuleid. Hõõru kartulid harjaga puhtaks ja pese hoolega. Keeda soolaga maitsestatud vees 15-20 minutit, kuni kartulid on pehmed.

Samal ajal sulata potis päris korralik kogus võid. Lisa hakitud küüslauk ja maitseroheline, lase sulatatud võil maitsestuda.

Kui kartulid on keenud, siis kurna keeduvesi ja tõsta pott uuesti tulele. Võta suurehaaraline kahvel ning suru kõik kartulid hästi kergelt puruks - aga ainult nii, et koor kergelt katki läheb ja ürdivõi paremini imenduks.

Vala kartulitele maitsestatud sulavõi, maitsesta soolaga ning serveeri.

Variatsioonid:

  • Sulavõi asemel võib kasutada ka kuumutatud rõõska koort; veganliku versiooni jaoks oliiviõli. 
  • Kui soovid krõbedamaid kartuleid, siis laota kartulid peale maitsevõiga segamist ahjuplaadile ja pane hästi kuuma praeahju 10-15 minutiks või kuni kartulid on kenasti krõbedad.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 10.08.2009 20:50

Olin juba unustaunud,kui maitsev kartul sedasi tehtud on.Mul tegi lapsepõlves Ukrainas vanavanaema sedasi.

liilia
postitatud 25.07.2010 23:45

minu ukrainlasest ema on alati esimestest värsketest kartulitest sellist hõrgutist teinud. praeb muidugi searasvas ja pele palju purustatud küüslauku... nämma ;)

Ilse
postitatud 05.04.2016 17:20

Hästi maitsvad! Või teeb muidugi kõik asjad heaks. Lasin ahjust ka läbi ja kiidan taevani, teeme aga jälle !

XXL
postitatud 18.07.2023 17:25

Tegin ahju variandiga. Väga head, söö või lõhki :)