Vürtsikas lillkapsas tomatiga sobib nii omaette aedviljaroana, mõne liharoa lisandiks või makaronikastmeks. Viimasel juhul lõika lillkapsas üsna tillukesteks õisikuteks.
Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa tšillihelbed ja küüslauguküüned. Prae tasasel tulel 1-2 minutit.
Lisa lillkapsaõisikud ja tükeldatud tomatid* (loputa konservipurk vähese veega ja lisa ka see potti).
Lisa pune ja sool ning hauta nõrgal kuumusel 15-20 minutit, kuni tomatid on katki kuumenenud ja lillkapsas on pehme (ent mitte pudrune!)
Sega hautamise ajal tihti, et vältida põhjakõrbemist. Vajadusel lisa veel veidike vett.
Puista peale hakitud petersell, sega läbi ja serveeri.
Nipid ja soovitused:
Konservitud tomati asemel võid võtta ka 4-5 küpset mahlast tomatit. Tükelda need esmalt ja lisa lillkapsaõisikutele. Kui tomatid on liiga hapud, siis lisa veidi suhkrut.
Rooga saab hooajavälisel ajal valmistada ka külmutatud lillkapsast.
Vürtsikas lillkapsa-tomatiroog
Vürtsikas lillkapsas tomatiga sobib nii omaette aedviljaroana, mõne liharoa lisandiks või makaronikastmeks. Viimasel juhul lõika lillkapsas üsna tillukesteks õisikuteks.