Vürtsikas lillkapsa-tomatiroog

Vürtsikas lillkapsas tomatiga sobib nii omaette aedviljaroana, mõne liharoa lisandiks või makaronikastmeks. Viimasel juhul lõika lillkapsas üsna tillukesteks õisikuteks.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 parajalt suur lillkapsapea

400 g purk konservitud tomateid

2 küüslauguküünt

0.5 tl tšillihelbeid

1 tl kuivatatud punet

soola

oliiviõli

1-2 sl hakitud värsket siledalehist peterselli

Valmistamine

Lõika lillkapsas õisikuteks. Lõika küüslauguküüned pooleks.

Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa tšillihelbed ja küüslauguküüned. Prae tasasel tulel 1-2 minutit.

Lisa lillkapsaõisikud ja tükeldatud tomatid* (loputa konservipurk vähese veega ja lisa ka see potti).

Lisa pune ja sool ning hauta nõrgal kuumusel 15-20 minutit, kuni tomatid on katki kuumenenud ja lillkapsas on pehme (ent mitte pudrune!)

Sega hautamise ajal tihti, et vältida põhjakõrbemist. Vajadusel lisa veel veidike vett.

Puista peale hakitud petersell, sega läbi ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Konservitud tomati asemel võid võtta ka 4-5 küpset mahlast tomatit. Tükelda need esmalt ja lisa lillkapsaõisikutele. Kui tomatid on liiga hapud, siis lisa veidi suhkrut.
  • Rooga saab hooajavälisel ajal valmistada ka külmutatud lillkapsast. 

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 01.12.2012 17:40

meie uus lemmik,läheb kordamisele kindlasti veel väga väga maitsev

Marika O @ FB
postitatud 09.01.2014 21:46

Tehtud, väga hea!

Pellenovelle
postitatud 27.01.2014 11:00

Läheb korduvale kordamisele. Märkmena endale panin: pühasemal ajal sobivad kastmesse lõpuks ka mozzarellapallikesed.

Triin28
postitatud 19.01.2015 18:46

Väga maitsev! Kindlasti teen veel.

Leonore
postitatud 09.11.2017 21:25

Tõesti maitsev, lisasin tomatikonservile veidi suhkrut.