Seda efektset desserti võib edukalt valmistada ka veidi kõvematest virsikutest. Küpsetamine aitab ka veidi lahjematel virsikutel mahlakamaks ja magusamaks muutuda.
Küpsetatud virsikud on maitsev alternatiiv tavapärasematele ahjuõuntele.
Lõika virsikud pooleks ja eemalda kivid. Laota kenasti üksteise kõrvale ahjuvormi. Pane igasse õõnsusesse veidi hakitud värsket basiilikut, pruuni suhkrut, tükike võid. Puista peale veidi jahvatatud kaneeli.
Küpseta 225kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni või on sulanud ja suhkur kergelt karamelliseerunud.
Serveeri kuumalt koos vanillijäätise või kreemjuustuga.
Nipid ja soovitused:
Vajadusel kasuta laktoosivaba võid ja serveeri laktoos- ja/või munavaba jäätisega.
Retsept on mugandatud ajalehest New York Times (2005. a. suvi). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Küpsetatud virsikud basiilikuvõiga
Seda efektset desserti võib edukalt valmistada ka veidi kõvematest virsikutest. Küpsetamine aitab ka veidi lahjematel virsikutel mahlakamaks ja magusamaks muutuda.
Küpsetatud virsikud on maitsev alternatiiv tavapärasematele ahjuõuntele.