Haki külm või kuubikuteks, pane kaussi. Lisa pool jahust ning sool ja näpista tainas puruseks. Lisa vesi ja ülejäänud jahu ning sega tainas ühtlaseks.
Määri lahtikäiv koogivorm võiga, suru tainas vormi - proovi servad võimalikult kõrgele suruda. Pane vorm külmkappi.
Valmista täidis. Sega munad ja rõõsk koor, lisa maitseained.
Võta pirukavorm külmkapist välja ning laota põhjale keedetud ja nõrutatud spargelkapsaõisikud. Kalla peale muna-kooresegu.
Laota peale päikesekuivatet tomatid ja suured kitsejuustutükid.
Küpseta 170kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Retsept on mugandatud soome ajakirjast Apu (20.5.2005, Vuohenjuustopiirakka). Pildi tegi KOOGI KATA.
Hõrk spargelkapsa-kitsejuustupirukas
Hõrk lahtine pirukas sisaldab kitsejuustu, spargelkapsast e. brokolit ja päikesekuivatatud tomateid.