Hõrk spargelkapsa-kitsejuustupirukas

Hõrk lahtine pirukas sisaldab kitsejuustu, spargelkapsast e. brokolit ja päikesekuivatatud tomateid.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

100 g külma võid

2 dl nisujahu

1 tl soola

2 sl külma vett

Täidis:

2 tk muna

2 dl 10% rõõska koort

1 tl soola

musta pipart

300 g keedetud spargelkapsast õisikutena

10 tk päikesekuivatatud tomateid

200 g kitsejuustu

Valmistamine

Haki külm või kuubikuteks, pane kaussi. Lisa pool jahust ning sool ja näpista tainas puruseks. Lisa vesi ja ülejäänud jahu ning sega tainas ühtlaseks.
Määri lahtikäiv koogivorm võiga, suru tainas vormi - proovi servad võimalikult kõrgele suruda. Pane vorm külmkappi.
Valmista täidis. Sega munad ja rõõsk koor, lisa maitseained.
Võta pirukavorm külmkapist välja ning laota põhjale keedetud ja nõrutatud spargelkapsaõisikud. Kalla peale muna-kooresegu.
Laota peale päikesekuivatet tomatid ja suured kitsejuustutükid.
Küpseta 170kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Retsept on mugandatud soome ajakirjast Apu (20.5.2005, Vuohenjuustopiirakka). Pildi tegi KOOGI KATA.

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 27.11.2010 21:48

Unustasin lisada, et küpsemisele kulus umbes 50 minutit.