100 g võid
2 muna
85 g suhkrut (1 dl)
90 g nisujahu (1.5 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kardemoni
Rabarbritäidis:600 g rabarbrit
85-125 g suhkrut (1-1.5 dl)
Beseekiht:85 g suhkrut (1 dl)
Sulata või, jahuta. Klopi munad suhkruga vahule, sega juurde sulavõi. Sega kuivained omavahel, lisa tainale.
Kalla tainas võitatud lahtikäivasse 25-26 cm koogivormi ning küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit.
Koori ja tükelda rabarbrid ning pane koos suhkruga potti. Hauta nõrgal kuumusel, kuni rabarber on pehmenenud. Laota eelküpsetatud põhjale.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa suhkur ja vahusta, kuni besee on läikiv. Määri besee rabarbritele.
Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni besee on veidi kuldne.
Hästi-hästi maitsev ja kreemjas ja mida kõike muud :) Soovitan
Maitse oli imehea. Kindlasti teen kunagi veel.
Pean tunnistama, et mulle väga meeldib kokata, kuid kahjuks ei õnnestu minu road alati nii maitsvad ja isuäratavad kui paistavad pildi peal. Üle pika aja sain ma hakkama. See kook on SUPER SUPER SUPER hea!
Oli toredalt mahlane ja esimesel päeval mulle täitsa meeldis. Järgmisel hommikul kohvi kõrvale tükki süües lasin mõttes omad rabarberikoogid läbi ja esikolmikusse ta ikka ei pääse. Beseekatte all mulle meeldib sidruni-laimikreemiga variant kõikse enam.
On tõesti väga maitsev kook. Osa rabarbrist asendasin maasikatega. Aga suhkrut tundub retsepti järgi hirmus palju, panin põhja sisse 0,5 dl (roo)suhkrut, rabarbrisse 1 dl, beseesse 1,5 dl, sai täpselt paras.
See kook on jumalik. Ma tegin küll juhuslikult teistmoodi ja seepärast välimuselt ei jäänud sama ilus nagu pildid aga maitse oli küll supppppppper. Viimase kommenteerija soovitusi võtsin kuulda ja panin suhkrut vähem ja olen väga rahul selle otsusega. Munavalgele lisasin ca 1,2 dl suhkrut kuid arvan, et 1 dl suhkrust oleks piisanud
Lihtsalt suus sulav kook...niii maitsev ja kergelt valmiv. Kardemoni küll hetkel võtta ei olnud, aga asendasin piparkoogimaitseainega.
ma kusagilt lugesin, et ma pole ainus, kellel see besee päris beseena välja ei tulnud, vaid pisarakoogina;) aga kook sai täitsa ok, eriti hea oli ta teisel päeval (kolmandaks ei jätkunud...)
Lugesin inimeste kommentaare, mis olid niivõrd positiivsed, et otsustasin ka mina järgi proovida. Tõepoolest inimeste suu ei valetanud ja see on hea ja õhuline kook.
Kuna rabarbrit oli vähevõitu, lisasin ka õuna-alõtshamoosi. Täitsa hea tuli.
Minul see beseekiht tuli jamasti välja ja rikkus kogu koogi maitse minu jaoks.
proovisin ka järgi. Samuti panin munavahule 1 dl suhkrut ja ideaalne. Rabarberisegule lisasin kaneeli, kuna olen suur kaneeli fänn ja see sobis sinna nii hästi! Teen veel seda kooki kindlasti!
Maitse komponentide poolest kõik väga hea. </br> Kuid ma ei saa olla rahul nn vahu kihiga. Retseptis on ilmselgelt munavalgete jaoks liiga palju suhkrut -ehk et munavalgeid on pea võimatu korrlikuks õhuliseks vahuks vahustada. Suhkrut lisaksin seega max pool või isegi 1/3 kogusest. Või siis suurendaks munavalgete arvu kuni poole võrra! Rabarberi osas tegin ise vea -kasutasin sügavkülmutatud varianti (muidugi üles sulatatuna) kuid ei keetnud alguses neid nö poolmoosiks -seega jäid need veidi nätsakad.</br> Samas niisutas tekkind mahl põhja mõnusalt niiskeks. (ka põhi oleks võind tegelt olla veidi õhem aga kardemoni hea maitse ja mahlasus päästsid olukorra!)</br> Kokkuvõttes oli maitse hea ja proovin kindlasti uuesti väikeste mugandustega.</br>
Mina panin beseekihile 4 munavalget, küllap mul olid siis väikesed munad. See kook on kindlasti kõikkide magusasõprade lemmik, minu jaoks natuke liiga magus.
Super-hea kook!
Sedatüüpi koogid on minu lemmikud. Ja see kardemon! No see oli täpp I peal. :) Meie pulmatort oli ka sarnane. Katsetada võib veel ka nii, et riivida täidisekihti ka martsipani. See teeb maitse eriti luksuslikuks.
Maitsev ja mahlane kook! Kellele kardemon ei meeldi, võib kaneeliga asendada.
Kas see oleks suur möödapanek, kui põhja sisse panna ainult munakollased?
Soiree, vastus nüüd hilineb, aga järgmisel aastal on ehk abiks. Pane siis pigem 1 muna + 2 munakollast.
Teen kolmes etapis, algul küpsetan põhja poolpehmeks. Põhjas on mul korralikult võid ja hapukoort. Siis katan põhja rabarberitega (segatud kaneeliga ja ilma suhkruta, sest kate magus) ja küpsetan veel ja lõpuks kolmas kord küpsetan munavalgekihiga kuni õrnalt pealt pruunikas. Päris beseeks seda nimetada vist ei saa. Pisarad tekivad kiirel mahajahutamisel.
ka minkit muut ei ole wa
Tere! Kas keegi oskab nõu anda, mida tegin valesti, et beseekiht jahtudes kokku vajus? Vahustasin munavalged suhkruga tugevaks vahuks, nii et lusikaga tõstsin suured pallid rabarberisegule. Ahjus oli beseekiht ilus ja kõrge. Kas asi võib selles olla, et hoidsin kooki 10 min kauem ahjus?
Väga maitsev kook, aga minu arust natukene liiga magus. Ehk vôiks besee sisse natuke vähem suhkrut lisada vôi siis põhja taignasse.
Väga hea ❤❤
Kook tuli imehea! Tõesti jäi mahlane ja kardemon andis nii hea meki????
Lemmik retsept lábi aastate ☺️ Lisan rabarberitele ka kaneeli juurde,annab hásti mõnusa maitse juurde
Üks maitsev ja lihtne rabarberikook pisaratega
Mahlane rabarbrikook beseekattega
Nn pisarakoogi tüüpi kook, kus kardemoniga maitsestatud keeksipõhjal on rabarbrikompott ja kõige peal õhuline beseekiht.