20-24 metallvormikest
Liivatainas:200 g pehmet võid
2 dl suhkrut
4 dl nisujahu
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:150 g apelsinimarmelaadi
3 dl 35% rõõska koort
1-2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
5 dl maasikaid
Määri väikesed metallvormid kergelt rasvaga ning puista üle riivsaiaga.
Vahusta või kergelt, lisa suhkur, muna, jahu ja küpsetuspulber. Sega tainas ühtlaseks ning vooderda ettevalmistatud vormid tainaga.
Määri igale liivatainapõhjale umbes 1 tl apelsinimarmelaadi. Küpseta 200kraadises ahjus 10-12 minutit.
Lase vormis veidi jahtuda, siis kummuta ettevaatlikult vormidest välja.
Vahusta rõõsk koor, jaota liivatainavormidesse ning kaunista viilutatud maasikatega.
Serveeri kohvilauas.
Soomlaste Pirkka-lehe retsept (Hiekkahentuset). Retsepti testisid ja mugandasid Nami-Nami toimetajad Kaare Sova ja Martiina Anni, pildi tegi Kaare Sova.
Minu maitsele liiga magusad,abikaasale maitsesid väga:)
Unustasin moosi enne küpsetamist panna. Panin pärast, enne vahukoorega täitmist. Usun, et mõlemat pidi on väga maitsev!
Maitsvad korvikesed, suvised :) Tainas jäi väga mõnusa struktuuriga ja pärast küpsemist hea krõbe!
Korvikesed apelsinimarmelaadi, vahukoore & maasikatega
Väikesed liivatainakorvikesed on enne küpsetamist täidetud apelsinimarmelaadiga, hiljem kaunistatud vahukoore ja marjadega.