Korvikesed apelsinimarmelaadi, vahukoore & maasikatega

Väikesed liivatainakorvikesed on enne küpsetamist täidetud apelsinimarmelaadiga, hiljem kaunistatud vahukoore ja marjadega.

Kogus
20-24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

20-24 metallvormikest

Liivatainas:

200 g pehmet võid

2 dl suhkrut

4 dl nisujahu

1 muna

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

150 g apelsinimarmelaadi

3 dl 35% rõõska koort

1-2 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

5 dl maasikaid

Valmistamine

Määri väikesed metallvormid kergelt rasvaga ning puista üle riivsaiaga.

Vahusta või kergelt, lisa suhkur, muna, jahu ja küpsetuspulber. Sega tainas ühtlaseks ning vooderda ettevalmistatud vormid tainaga.

Määri igale liivatainapõhjale umbes 1 tl apelsinimarmelaadi. Küpseta 200kraadises ahjus 10-12 minutit.

Lase vormis veidi jahtuda, siis kummuta ettevaatlikult vormidest välja.

Vahusta rõõsk koor, jaota liivatainavormidesse ning kaunista viilutatud maasikatega.

Serveeri kohvilauas.

Soomlaste Pirkka-lehe retsept (Hiekkahentuset). Retsepti testisid ja mugandasid Nami-Nami toimetajad Kaare Sova ja Martiina Anni, pildi tegi Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 15.07.2010 23:23

Minu maitsele liiga magusad,abikaasale maitsesid väga:)

Kaare
postitatud 02.05.2019 09:38

Unustasin moosi enne küpsetamist panna. Panin pärast, enne vahukoorega täitmist. Usun, et mõlemat pidi on väga maitsev!

Martiina
postitatud 02.05.2019 13:14

Maitsvad korvikesed, suvised :) Tainas jäi väga mõnusa struktuuriga ja pärast küpsemist hea krõbe!