Hõrk kookoskook rabarbriga

Mõnusa kookosmaitsega rabarbrikook sobib ka veidi pidulikumale hiliskevadisele või varasuvisele kohvilauale. Serveerimisel võid koogile kaunistuseks lisada mõned maasikad.
Kasuta näiteks Billington's rafineerimata peeneteralist küpsetussuhkrut või granuleeritud suhkrut.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

3 dl nisujahu

0.5 dl Billington's rafineerimata suhkrut

150 g võid

2 sl külma vett

Täidis:

500 g rabarbrit

1 sl Billington's rafineerimata suhkrut

1 sl kartulitärklist

4 sl e. 25 g kookoshelbeid

Kate:

2 muna

2 dl Billington's rafineerimata suhkrut

2 dl e. 100 g kookoshelbeid

Valmistamine

Valmista kõigepealt tainas. Selleks sega jahu, või ja suhkur puruseks, lisa külm vesi ning suru tainas kokku. Suru saadud tainas Ø 24-26 cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele, pane vorm umbes 30 minutiks külma tahenema.

Eelküpseta koogipõhja 200kraadises ahjus 15 minutit.

Lõika rabarber 2 cm juppideks, sega suhkru, kartulitärklise ja kookoshelvestega. 

Klopi katte jaoks munad suhkruga vahule, sega õrnalt juurde kookoshelbed.

Võta eelküpsetatud põhi ahjust välja, kata rabarbritäidisega ning määri peale vahustatud muna-kookose kate. Küpseta veel 30 minutit, kuni rabarbrid on pehmed ja kookoskate helekollane.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

marge
postitatud 14.05.2008 21:14

väga maitsev kook.teen sdaspidigi seda.

sirliiz
postitatud 17.05.2008 10:28

Nii hea :) Rabarberi hapukas maitse tasakaalustab üldist koogi magusust, muna-kookoshelveste segust moodustub koogile natuke krõbe kate. Soovitan soojalt!

Hazelgreen
postitatud 24.06.2008 19:14

Tõesti maitsev! Tegemise käigus pelgasin, et kook tuleb röögatult magus, kuid lõppkokkuvõttes tasakaalustavad kõik osised üksteist väga meeldivalt.

Koogitaja
postitatud 24.08.2008 17:20

Mina panen pea kõikidesse kookidesse ettenähtust vähem suhkrut. Selle koogi munavahusse läks näiteks poole vähem suhkrut, kuid kook imehea siiski.

signe
postitatud 19.05.2009 10:34

Kook tuli võrratu. Lisasin rabarberile pisut rohkem suhkrut ja selle võrra vähem kookoskattele. Kõrvale pakkusin vanilje-koorejäätist ja kõik kiitsid! Nüüd lubasin emale ka küpsetada.

Marju
postitatud 16.06.2009 08:12

Minu selleaastane rabarbrikook. Kui eelmise aasta lemmik oli mandlikattega rabarbrikook, siis sel aastal juhatab vägesid kookoskattega rabarbrbikook.

enelin
postitatud 14.06.2012 18:00

Tegin ka ja kõik kiitsid! Väga omapärane ja maitsev! :)

Hexy
postitatud 22.06.2012 14:36

Minu lemmik ei olnud. Külaline sõi küll mitu mitu tükki.

Tea
postitatud 18.05.2015 16:10

Väga maitsev! Keele viib alla, kindlasti jääb see kook meie pere lemmikute hulkka.

Kaare
postitatud 18.05.2016 15:15

Väga maitsev, soovitan kõikidele kookosesõpradele! Pean oma ahju temperatuuri kontrollima, mul küpses kook 20 minutiga pealt nii pruuniks, et ei julgenud kauem ahjus hoida.

Gea Sutt
postitatud 18.05.2016 18:22

Läbi aegade lemmik rabarberikook :)

moremi
postitatud 21.05.2016 18:01

Väga maitsev kook! Suhkrukogus on piisav, kuna rabarber ikka päris hapu :)
Minu ahjuga läks ka vaid 20 minutit, et kook valmis saaks.

Hiie Rumma
postitatud 05.06.2016 07:25

Super kook! Meie peres kasutusel tavaliselt õunakoogina!

Mann
postitatud 25.05.2017 12:02

Väga hea kook, meite pere lemmik!

Kirsike
postitatud 15.06.2017 22:29

Kiidan kooki! Olen mitmeid kordi teinud ja alati kiidetakse!