3 dl nisujahu
0.5 dl suhkrut
150 g võid
2 sl külma vett
Täidis:500 g rabarbrit
1 sl suhkrut
1 sl kartulitärklist
4 sl e. 25 g kookoshelbeid
Kate:2 muna
2 dl suhkrut
2 dl e. 100 g kookoshelbeid
Valmista kõigepealt tainas. Selleks sega jahu, või ja suhkur puruseks, lisa külm vesi ning suru tainas kokku. Suru saadud tainas Ø 24-26 cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele, pane vorm umbes 30 minutiks külma tahenema.
Eelküpseta koogipõhja 200kraadises ahjus 15 minutit.
Lõika rabarber 2 cm juppideks, sega suhkru, kartulitärklise ja kookoshelvestega.
Klopi katte jaoks munad suhkruga vahule, sega õrnalt juurde kookoshelbed.
Võta eelküpsetatud põhi ahjust välja, kata rabarbritäidisega ning määri peale vahustatud muna-kookose kate. Küpseta veel 30 minutit, kuni rabarbrid on pehmed ja kookoskate helekollane.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
väga maitsev kook.teen sdaspidigi seda.
Nii hea :) Rabarberi hapukas maitse tasakaalustab üldist koogi magusust, muna-kookoshelveste segust moodustub koogile natuke krõbe kate. Soovitan soojalt!
Tõesti maitsev! Tegemise käigus pelgasin, et kook tuleb röögatult magus, kuid lõppkokkuvõttes tasakaalustavad kõik osised üksteist väga meeldivalt.
Mina panen pea kõikidesse kookidesse ettenähtust vähem suhkrut. Selle koogi munavahusse läks näiteks poole vähem suhkrut, kuid kook imehea siiski.
Kook tuli võrratu. Lisasin rabarberile pisut rohkem suhkrut ja selle võrra vähem kookoskattele. Kõrvale pakkusin vanilje-koorejäätist ja kõik kiitsid! Nüüd lubasin emale ka küpsetada.
Minu selleaastane rabarbrikook. Kui eelmise aasta lemmik oli mandlikattega rabarbrikook, siis sel aastal juhatab vägesid kookoskattega rabarbrbikook.
Tegin ka ja kõik kiitsid! Väga omapärane ja maitsev! :)
Minu lemmik ei olnud. Külaline sõi küll mitu mitu tükki.
Väga maitsev! Keele viib alla, kindlasti jääb see kook meie pere lemmikute hulkka.
Väga maitsev, soovitan kõikidele kookosesõpradele! Pean oma ahju temperatuuri kontrollima, mul küpses kook 20 minutiga pealt nii pruuniks, et ei julgenud kauem ahjus hoida.
Läbi aegade lemmik rabarberikook :)
Väga maitsev kook! Suhkrukogus on piisav, kuna rabarber ikka päris hapu :)</br> Minu ahjuga läks ka vaid 20 minutit, et kook valmis saaks.</br>
Super kook! Meie peres kasutusel tavaliselt õunakoogina!
Väga hea kook, meite pere lemmik!
Kiidan kooki! Olen mitmeid kordi teinud ja alati kiidetakse!
Hõrk kookoskook rabarbriga
Mõnusa kookosmaitsega rabarbrikook sobib ka veidi pidulikumale hiliskevadisele või varasuvisele kohvilauale. Serveerimisel võid koogile kaunistuseks lisada mõned maasikad.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.