Tuunikalapirukas munaga

Tuunikalakonservist saab maitsva piruka1

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund 15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

5 keskmist muna

40 g pehmet võid

40 g nisujahu

4.5 dl kuuma aedviljapuljongit

peotäis värsket hakitud peterselli

400 g nõrutatud tuunikalakonservi (tuunikalatükid vees)

soola ja musta pipart

500 g lehttainast

Valmistamine

Keeda neli muna kõvaks (u 7 minutit). Loputa külma vee all, koori ja tükelda.

Sulata potis või keskmisel kuumusel, lisa jahu ja kuumuta 1 minut pidevalt segades. Lisa vähehaaval puljong, kastet vispliga segades. Kuumuta keemiseni ning keeda pidevalt segades 3-4 minutit, kuni kaste pakseneb.

Kalla kaste suurde kaussi (siis jahtub see kiiremini). Lisa petersell, keedetud munad ja tuunikala. Maitsesta hoolega ja pane veerand tunniks külmkappi.

Lõika lehttainas pooleks, rulli üks tainatükk 25x23 cm nelinurgaks ja tõsta ahjuplaadile.

Klopi viies muna kergelt soolaga läbi, määri tainaservad munaga.

Tõsta tuunikala-munatäidis ühtlaselt tainaplaadile.

Rulli teine tainatükk veidi suuremaks nelinurgaks, tõsta täidisele ja suru servad kahvliga tugevasti kinni.

Tee terava noaga pealmisele tainatükile mõned sisselõiked.

Määri pirukas pealt munaga ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni pirukas on kaunilt kuldne.

Serveeri värske aedvilja või salatiga.

Veinisoovitus:

  • Elsassi Pinot Blanc või Itaalia Pinot Grigio.

Retsept on Briti ajakirjast Delicious (juuli 2005, Tuna and egg puff pie)

LISA KOMMENTAAR