1 sl õli
1 väike hakitud sibul
750 g kooritud ja tükeldatud peeti
1 l aedviljapuljongit
2 tl köömneid
2 sl kreemjat mädarõigast
2 dl hapukoort
soola ja musta pipart
Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Lisa hakitud sibul ja prae klaasjaks.
Lisa peet ja köömned, sega läbi ja kuumuta minut aega.
Lisa aedviljapuljong ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, kata pott osaliselt kaanega ning keeda nõrgal tulel 40 minutit, kuni peet on täiesti pehme.
Lase jahtuda, siis püreesta ja suru läbi sõela. Pane supp uuesti potti ning kuumuta tasakesi läbi. Maitsesta soola-pipraga.
Lisa mädarõigas ning hapukoor vahetult enne serveerimist.
NB! Peedisupi võib valmistada 1-2 päeva enne serveerimist ning säilitada külmkapis. Hapukoor ja mädarõigas lisa supile alles vahetult enne serveerimist suppi soojendades.
Retsept mugandatud Austraalia ajakirja "Better Homes and Gardens" retseptivihikust "Soups and stews" (Murdoch Books), kus see ilmus Creamy Beetroot Soup nime all.
Supi kreemine-mädarõikane-köömenene huvitav maitsekombinatsioon oli mulle isiklikult mokkamööda. Sõin jääki ka järgmisel päeval, seisis üleöö külmas - ja siis oli maitse veelgi parem.
Kreemjas peedisupp mädarõikaga
Tuttav maitsekombinatsioon - peet, köömned, mädarõigas - uuel moel. Kui soovid särtsakamat suppi, siis lisa veidi rohkem mädarõigast.