Väga põnev viis õrnsoolalõhe serveerimiseks - mõnus alternatiiv tavapärasele "sai soolalõhega" ampsule :)
400 g graavilõhet e. õrnsoolalõhet
150 g Saare smetana hapukoort või crème fraîche'i
1 sl prantsuse sinepit
1 purustet küüslauguküüs
0.25 tl soola
0,5 dl röstitud piiniaseemneid
1 dl värsket basiilikut
1 dl jämedalt riivitud juustu (nt Kvibille Präst või Cheddar)
Laota õrnsoolalõheviilud suurele vaagnale.
Sega hapukoor, sinep, küüslauk ja sool. Nirista veidi kastet lõheviiludele. Puista peale piiniaseemned, basiilikulehed ja juust.
Serveeri ülejäänud kastmega.
Rootsi Arla retsept (Färgglad lax pa fat). Pildi tegi Ilse.
Mõnus amps !
Õrnsoolalõhevaagen
Väga põnev viis õrnsoolalõhe serveerimiseks - mõnus alternatiiv tavapärasele "sai soolalõhega" ampsule :)