Teriyaki kanatiivad

Magusas-vürtsikas Teriyaki-marinaadis küpsetatud kanatiivad sobivad hästi kergeks eineks koos värske salati ning krõbeda saiaga.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
40 minutit + 2 tundi maitsestumiseks
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g kanatiibu

Marinaad:

0.5 dl Teriyaki kastet (nt Saitaku)

1 tükike värsket riivitud ingverit

0.5 tl jahvatatud apteegitilliseemneid

1 sl kuiva šerrit või jaapani riisiveini (nt Saitaku Mirin)

1 tl riivitud apelsini koort

2 tl vedelat mett

Valmistamine

Eemalda kanatiibadelt tiivaots (neid vaja ei lähe) ning lõika ülejäänud tiib kaheks (vt fotot).

Sega marinaadiained omavahel keskmise suurusega kausis. Lisa kanatiivad, sega marinaadiga läbi ning lase vähemalt 2 tundi maitsestuda.

Vooderda väiksem ahjuvorm fooliumiga, lisa kanatiivad koos marinaadiga. Küpseta 220-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni kanatiivad on küpsed ning marinaad siirupiseks muutunud.

Serveeri krõbeda saia ja värske salatiga.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 20.05.2009 18:52

Kanatiivad oli väga maitsvad ja kui kaunist värvi veel ka, nämm :)

Pille
posted on 15.03.2016 09:24

Zoozi tehtud foto:

Pille
postitatud 11.11.2017 20:23

Kanatiivad jaapanipärases Teriyaki-marinaadis olid hiljutisel jaapani õhtusöögil väga suureks hitiks, eriti me eelkooliealise poja puhul :)