Dolma veise- või lambalihaga

Usbeki roog Kovatok Dulma.

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

50 g viinapuulehti

500 g lambaliha või 500 g veiseliha

500 g sibulat

50 g võid

soola

musta pipart

paprikapulbrit

vett

Valmistamine

Haki liha hakkmasinaga ja sega viilutatud sibula, soola, pipra ja paprikaga.
Loputa noored viinapuulehed külma veega ning laota lauale.
Pane väike kogus hakklihatäidist igale lehele ja keera rulli, kinnita nööriga.
Aseta dolmad tihedalt suurde potti. Vala peale vesi, nii et dolmad oleksid kaetud, lisa või ja maitseained.
Hauta tasasel tulel 25 minutit.
Serveerimisel aseta 8-10 dolmat taldrikule ja vala keeduleem peale.

Loe veel:

Allikas: UzbekCuisine.com 

LISA KOMMENTAAR