Apelsinimaitselised krevetivõileivad

Serveeri seda uhket Taani smørrebrød-võileiba eelroana.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

180 g külmutatud kooritud ja keedetud krevette

200 g väherasvast hapukoort

0.5 tl apelsini riivitud koort ja 0.5 dl pressitud mahla

0.5 dl hakitud tilli

0.5 dl hakitud murulauku

soola ja musta pipart

4 viilu kandilist röstleiba või -saia

tilli, apelsiniviile, krevette

Valmistamine

Sulata krevetid ning nõruta hoolega.

Maitsesta hapukoor või crème fraiche riivitud apelsinikoorega. Lisa apelsinimahl, hakitud till ja murulauk, maitsesta soola-pipraga.

Jäta mõned krevetid kaunistuseks, ülejäänud sega hapukooreseguga.

Rösti leivaviilud, tõsta peale krevetisegu ning kaunista ülejäänud krevettide, apelsiniviilude ja tilliga.

Retsept on soome Pirkka-lehest (Appelsiiniset katkarapuleivät).

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 31.01.2009 13:27

Apelsini riivitud koort lisasin rohkem. Kasutasin 10%hapukoort. Täitsa mõnus suutäis.