180 g külmutatud kooritud ja keedetud krevette
200 g väherasvast hapukoort
0.5 tl apelsini riivitud koort ja 0.5 dl pressitud mahla
0.5 dl hakitud tilli
0.5 dl hakitud murulauku
soola ja musta pipart
4 viilu kandilist röstleiba või -saia
tilli, apelsiniviile, krevette
Sulata krevetid ning nõruta hoolega.
Maitsesta hapukoor või crème fraiche riivitud apelsinikoorega. Lisa apelsinimahl, hakitud till ja murulauk, maitsesta soola-pipraga.
Jäta mõned krevetid kaunistuseks, ülejäänud sega hapukooreseguga.
Rösti leivaviilud, tõsta peale krevetisegu ning kaunista ülejäänud krevettide, apelsiniviilude ja tilliga.
Retsept on soome Pirkka-lehest (Appelsiiniset katkarapuleivät).
Apelsini riivitud koort lisasin rohkem. Kasutasin 10%hapukoort. Täitsa mõnus suutäis.
Apelsinimaitselised krevetivõileivad
Serveeri seda uhket Taani smørrebrød-võileiba eelroana.