Krevetivardad sinepi-meemarinaadis

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 laimi

3 väiksemat sidrunit

18 suurt kooritud toorest krevetti

Magus sinepi-meemarinaad:

2 sl vedelat mett

1-1,5 tl Dijoni sinepit

korralik noaotsatäis tšillipulbrit või tšillihelbeid

Valmistamine

Leota puuvardaid eelnevalt kuumas vees 20 minutit - siis ei lähe need nii kergesti kõrbema.

Lõika laimid ja sidrunid 8 sektoriks. Lüki laimi- ja sidrunisektorid ning krevetid varraste otsa - arvesta umbes 3 krevetti varda kohta.

Sega mesi, sinep ja tšilli omavahel ning määri varrastele.

Küpseta kuumade süte või grilli kohal 2-3 minutit või veidi rohkem, kuni marinaad on kleepjas ja laimi-sidrunisektorid hakkavad servadest pruunistuma.

Serveeri värske salatiga.

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis oli kasutatud suuri keedetud krevette, ent meie toimetajad soovitavad siin kasutada tooreid krevette - siis on kindel, et krevetid üle ei küpse. 

Loe veel:

Retsept ilmus briti ajakirjas BBC Good Food (April 2005, Danny Boome, Honey & mustard prawn skewers). Roa valmistas Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 11.05.2019 19:50

Maitsesid hästi ja nägid ka väga head välja :)

Martiina
postitatud 12.05.2019 07:25

Kaunid vardad, huvitava glasuuriga.