Kreegikook

Lihtne plaadikook, mille jaoks on vaja tavalist ja pannkoogijahu.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g nisujahu

200 g pannkoogijahu

150 g tavalist või tuhksuhkrut

200 g margariini

1 muna

1 dl vett või piima

1-1.5 kg kreeke

3-4 sl suhkrut

2 tl kaneeli

Valmistamine

Sega kausis jahud ja suhkur, lisa sulamargariin, lahtiklopitud muna ja piim. Sega tainas ühtlaseks ja hoia külmas. Seejärel rulli, tõsta tainarulli abil plaadile. Servad jäta kõrgemad.

Lõika kreegid pooleks, eemalda kivid ja laota ridadena tainale, lõikekoht allapoole. Puista peale suhkruga segatud kaneel.

Küpseta 200-225kraadises ahjus 35-40 minutit. Küpsetamise alguses kata kook niisutatud pärgamentpaberiga, et kreegid ühtlaselt küpseksid.

Loe veel:

Retsept ilmus ajakirjas Nõukogude Naine 8/1980. 

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 09.10.2010 18:04

Ei olnud päris minu maitse

Hexy
postitatud 07.09.2015 21:36

Pilt ka:

Triin
postitatud 22.08.2016 18:01

Panin kreekide-pirnide (!) segu alla martsipanikihi. Tuli väga, väga hea!