Küülik või jänes piprakastmes

Salme Masso retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 tk küülikuliha või jäneseliha

soola

40 g rasva

vett

1 tk loorberilehte

3 tk kadakamarja

2 dl veini

maitserohelist - näiteks

tüümiani e. aed-liivateed

punet

majoraani

sidrunmelissi

musta pipart

hapukoort

Kaste:

1 tk sibulat

1 tk porgandit

1 tk juurpeterselli või tükike juursellerit

1 tk porrut

1 sl võid

2 sl nisujahu

2 dl liha- puljongit

Valmistamine

Puhastatud ja pestud küülik või jänes hõõru soolaga ja lõika portsjontükkideks. Prae rasvas ümberringi pruuniks, pane siis hautamisnõusse ja lisa veidi vett. Hauta kaanega kaetult pliidil või praeahjus. Pool tundi hiljem lisa loorberileht ja purustatud kadakamarjad.
Kastme valmistamiseks lõika maitseviljad peenteks ribadeks ja kuumuta võis. Lisa jahu, lase kergelt pruunistuda. Kalla juurde vedelik (kui hautamisleent on küllalt, siis rohkem vett ei lisata) ja keeda läbi. Maitsesta teravaks. Liha tõsta kastmesse ja keeda üheskoos läbi. Suvaliselt lisa hapukoort.
Lisandiks: praetud või keedetud kartulid, hautatud aedviljad ja magus salat (pohla-, jõhvika-, õunasalat).

Salme Masso retsept ilmus ajakirjas Nõukogude Naine 12/1982. Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Nipitiri
postitatud 14.02.2009 10:29

Tegin küll väikeste mugandustega, aga tulemus oli nii hea, et julgen seda retsepti küll soovitada. Hautasin ahjus õige pikka aega nii enne kui pärast kastmejuurviljade lisamist.

Zoozi
postitatud 20.02.2010 09:34

Mees sõi, aga erilist vaimustust kahjuks ei ilmutanud.