450 g pakk Juubeli tordipulbrit
3 sl kakaopulbrit
150 g võid
Täidis:400 g kohupiimapastat
2 muna
0.5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
400 g külmutatud kirsse (nt Härmavili)
Sega tordipulber ja kakaopulber omavahel, siis näpi juurde või, kuni saad purutaolise massi. Sega omavahel kohupiim, munad, suhkur ja vanillsuhkur.
Nõruta kompotikirsid või sulata ja nõruta külmutatud kirsid. Sega kirsid kohupiimakreemi hulka.
Puista 2/3 tainapurust küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva Ø 24 cm koogivormi põhja. Vala peale kohupiimasegu. Puista peale ülejäänud koogipuru.
Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda.
Tõeliselt maitsev kook, mis valmib imelihtsalt. Soovitan kõigile!!!
Antud koogi puhul on 150 g võid natuke palju. Rammususe tõttu on raske rohkem kui 1 tk süüa. Kasutage nt kuni 125 g võid, või lisage tainapurule 50-100 g mannat. Kasutsasin kirsi kompotti asemel õunu. Samuti asendasin Vilma "Erika" tordipulbri "Juubeli" omaga. Sobis imehästi! Olen proovinud ka "Kirsi" tordipulbriga, kuid kohupiima-õuna versiooni jaoks see ei sobi, sest "Kirsi" pulbril oli ootamatult vänge kirsi essentsi maitse juures ja liigmagus kukkus see samuti välja.
Pole vaja retseptis mingeid muudatusi teha! SUPER MAITSEV!!! Olen seda palju teinud,siis vahepeal kadu retsept ära ja nüüd on mul niiiiiiiii hea meel, et selle jälle leidisn :D
Väga-väga hea kook!!! 150g võid pole kindlasti palju, mina olen isegi rohkem vist pannud ja ikka sama hea (aga vähem võib ka muidugi panna)
Seda pruuni Vilma Erikat vist ei müüda enam, aga valge juubelitordi pulber sobib ka hästi. Ma asendasin kirsid aprikoosidega ja sai ka väga hea. Suhkrut ei saanud teie arvates liiga palju? Mul tuli veitsa liiga magus selle 1 dl suhkruga. Aga muidu super hea kohupiimakook. Parims mis ma teinud olen:)
InIn - mina ostsin Vilma Erika tordipulbrit veebruari alguses Stockmannist Tallinnas, nii et on veel täitsa saadaval :)
Tegin täna jälle seda kooki. Kui kasutan kompotikirsse, siis panen suhkrut kuskil 0,75 dl. No iga kord kui teen, saan kiita; ükskõik, kes ka külla ei tuleks - kõigile maitseb ühtmoodi hästi, ja pole kunagi muret, et seda kooki alles jääb... :D
Väga hea ja lihtne oli, eriti hästi sobis peale tööpäeva tegemiseks. Ise kasutasin külmutatud kirsse ning neid oleks võinud natuke rohkem panna, sest kohati nagu oli liiga magus.
ma olen ka seda teinud, päris hea aga ma ükskord liialdasin kohupiimaga ning tuli vedel aga maitse oli hea, polnud küll koogi välimus aga ma nimetasin seda lihtsalt magustoiduks :D
Jah sest sinna on kirjutatud juubeli tordipulber
Šokolaadi-muffinipulber ei kõlba.
Kes ei leia Erika pulbrit, võib tavalisele Juubeli pulbrile maitse järgi suhkruta kakaopulbrit lisada. Mõnedes poodides tõesti just Erika oma enamasti pole...
Üks kõige parimaid ja lemmikumaid :) kõik külalised ka alati kiidavad!
Super hea kook!!!
Väga lihtne ja maitsev kook magusasõpradele, mille valmistamiseks ei kulu palju aega.
jumalikult hea kook:D. tegin kompotikirssidega!
Ma järgin harva retsepte 100% täpsusega. Nüüd ma tegin nii ja ahjust levib hullutavalt head aroomi.
Tegin ka seda kooki sõbrale sünnipäevaks topeltkoguses kandilises lahtikäivas vormis. Sünnipäevalistele maitses - minu enda arvamuse järgi oli pisut liiga magus. Vahele panin enam-vähem võrdsetes kogustes sügavkülmast sulatatud kirsse ja 8-ks lõigatud ploome.
proovin täna seda kooki, it better be good!
Kristel Pelt Meie pere lemmik kiirkook :)
Vilma ei tee ju enam Erika tordipulbrit! olen seda juba kaua ja kõikjalt otsinud-mida pole,seda pole, kahjuks! Pille, millega tegite, või kustkohast seda pulbrit saite?
Mina kasutan selle koogi tegemiseks Vilma muffinipulbrit, tuleb väga maitsev!
Võin öelda, et väga maitsev.
Tegelikult võikski nüüd retsepti märkida Juubeli tordipulbri ja sobivas koguses kakaod.
Ehk siis 2 spl... see peaks olema muidugi see tume, ilma suhkruta versioon, muidu läheb asi liiga magusaks kätte ;)
Tegelikult, mina panen vist isegi rohkem kakaopulbrit, 3-4 spl... Ja enamasti kasutan pigem tavalist, mitte väherasvast kohupiima - kui see on juba suhkruga siis kindlasti ei tasu enam suhkrut lisada, tuleb liiga magus. Võid olen viimasel ajal ka pannud vähem ehk umbes 125 grammi. Kirsid on olnud enamasti kompotikirsid ning olen need pigem surunud kohupiima sisse, sest neid kohupiima sisse segades ei jää see nii ilusalt hele... Kuid see on puhtalt maitse asi muidugi ;)
Maitselt hea kook, kuid suhkrut on selle koogi jaoks ikka retseptis väga väga palju. Panin suhkrut mõõtekannuga täpselt 0,5dl ja sain nii magusa koogi, et üle 2 ampsu ei kannata süüa. Ebameeldivalt magusa. Teen kooki kindlasti veel, kuid panen täidisesse suhkru kogusest pool või isegi vähem, sest kate ise on juba üsna magus.
Kohupiimakook kirssidega
Kakaomaitseline lihtne kohupiimakook kirssidega, mis maitseb kõige paremini valmistamise päeval.