Kohupiimakook kirssidega

Kakaomaitseline lihtne kohupiimakook kirssidega, mis maitseb kõige paremini valmistamise päeval.

Kogus
üheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

450 g pakk Juubeli tordipulbrit

3 sl kakaopulbrit

150 g võid

Täidis:

400 g kohupiimapastat

2 muna

0.5 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

400 g külmutatud kirsse (nt Härmavili)

Valmistamine

Sega tordipulber ja kakaopulber omavahel, siis näpi juurde või, kuni saad purutaolise massi. Sega omavahel kohupiim, munad, suhkur ja vanillsuhkur.

Nõruta kompotikirsid või sulata ja nõruta külmutatud kirsid. Sega kirsid kohupiimakreemi hulka.

Puista 2/3 tainapurust küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva Ø 24 cm koogivormi põhja. Vala peale kohupiimasegu. Puista peale ülejäänud koogipuru.

Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda.

Loe veel:

Koogi lugu:

  • Idee on mugandatud ajakirjast Kodukiri (Angeelika Kang, märts 2005), täpselt sama retsept ilmus ka 100 rooga sarja raamatus "Kohupiima- ja kodujuusturaamat". Algretseptis oli 2 korda rohkem suhkrut. Lisaks kasutati algretseptis "Erika" tordipulbrit, mida enam ei toodeta. Asendasime selle tavalise tordipulbriga, millele segasime juurde kakaod. 
LISA KOMMENTAAR

Kristiina
postitatud 25.07.2005 11:28

Tõeliselt maitsev kook, mis valmib imelihtsalt. Soovitan kõigile!!!

Agnes
postitatud 30.10.2005 11:49

Antud koogi puhul on 150 g võid natuke palju. Rammususe tõttu on raske rohkem kui 1 tk süüa. Kasutage nt kuni 125 g võid, või lisage tainapurule 50-100 g mannat. Kasutsasin kirsi kompotti asemel õunu. Samuti asendasin Vilma "Erika" tordipulbri "Juubeli" omaga. Sobis imehästi! Olen proovinud ka "Kirsi" tordipulbriga, kuid kohupiima-õuna versiooni jaoks see ei sobi, sest "Kirsi" pulbril oli ootamatult vänge kirsi essentsi maitse juures ja liigmagus kukkus see samuti välja.

Liisa
postitatud 10.02.2007 16:12

Pole vaja retseptis mingeid muudatusi teha! SUPER MAITSEV!!! Olen seda palju teinud,siis vahepeal kadu retsept ära ja nüüd on mul niiiiiiiii hea meel, et selle jälle leidisn :D

Merilyn
postitatud 13.02.2007 23:28

Väga-väga hea kook!!! 150g võid pole kindlasti palju, mina olen isegi rohkem vist pannud ja ikka sama hea (aga vähem võib ka muidugi panna)

lnln
postitatud 14.01.2008 15:29

Seda pruuni Vilma Erikat vist ei müüda enam, aga valge juubelitordi pulber sobib ka hästi. Ma asendasin kirsid aprikoosidega ja sai ka väga hea. Suhkrut ei saanud teie arvates liiga palju? Mul tuli veitsa liiga magus selle 1 dl suhkruga. Aga muidu super hea kohupiimakook. Parims mis ma teinud olen:)

Pille @ Nami-nami
postitatud 08.02.2008 21:03

InIn - mina ostsin Vilma Erika tordipulbrit veebruari alguses Stockmannist Tallinnas, nii et on veel täitsa saadaval :)

Dee
postitatud 09.07.2008 22:12

Tegin täna jälle seda kooki. Kui kasutan kompotikirsse, siis panen suhkrut kuskil 0,75 dl. No iga kord kui teen, saan kiita; ükskõik, kes ka külla ei tuleks - kõigile maitseb ühtmoodi hästi, ja pole kunagi muret, et seda kooki alles jääb... :D

Lotta
postitatud 19.11.2008 09:23

Väga hea ja lihtne oli, eriti hästi sobis peale tööpäeva tegemiseks. Ise kasutasin külmutatud kirsse ning neid oleks võinud natuke rohkem panna, sest kohati nagu oli liiga magus.

uniquegirl
postitatud 19.11.2008 09:24

ma olen ka seda teinud, päris hea aga ma ükskord liialdasin kohupiimaga ning tuli vedel aga maitse oli hea, polnud küll koogi välimus aga ma nimetasin seda lihtsalt magustoiduks :D

Inimene
postitatud 08.05.2022 11:49

Jah sest sinna on kirjutatud juubeli tordipulber

katsetaja
postitatud 26.11.2008 11:19

Šokolaadi-muffinipulber ei kõlba.

Muri
postitatud 21.01.2009 16:39

Kes ei leia Erika pulbrit, võib tavalisele Juubeli pulbrile maitse järgi suhkruta kakaopulbrit lisada. Mõnedes poodides tõesti just Erika oma enamasti pole...

muffin
postitatud 26.02.2009 16:02

Üks kõige parimaid ja lemmikumaid :) kõik külalised ka alati kiidavad!

Laura
postitatud 06.07.2009 18:24

Super hea kook!!!

Elis
postitatud 03.12.2009 10:17

Väga lihtne ja maitsev kook magusasõpradele, mille valmistamiseks ei kulu palju aega.

blonduanna
postitatud 29.09.2010 18:37

jumalikult hea kook:D. tegin kompotikirssidega!

Blonduanna
postitatud 20.12.2010 19:33

Ma järgin harva retsepte 100% täpsusega. Nüüd ma tegin nii ja ahjust levib hullutavalt head aroomi.

Uduvihm
postitatud 06.02.2012 12:59

Tegin ka seda kooki sõbrale sünnipäevaks topeltkoguses kandilises lahtikäivas vormis. Sünnipäevalistele maitses - minu enda arvamuse järgi oli pisut liiga magus. Vahele panin enam-vähem võrdsetes kogustes sügavkülmast sulatatud kirsse ja 8-ks lõigatud ploome.

tädikene
postitatud 14.08.2012 22:08

proovin täna seda kooki, it better be good!

Pille
postitatud 10.05.2015 15:27

Kristel Pelt Meie pere lemmik kiirkook :)

Margit
postitatud 26.08.2015 13:00

Vilma ei tee ju enam Erika tordipulbrit! olen seda juba kaua ja kõikjalt otsinud-mida pole,seda pole, kahjuks! Pille, millega tegite, või kustkohast seda pulbrit saite?

kätlin
postitatud 27.08.2018 12:37

Mina kasutan selle koogi tegemiseks Vilma muffinipulbrit, tuleb väga maitsev!

KÄGU
postitatud 30.04.2016 21:46

Võin öelda, et väga maitsev.

H-m
postitatud 10.11.2018 19:21

Tegelikult võikski nüüd retsepti märkida Juubeli tordipulbri ja sobivas koguses kakaod.

H-m
postitatud 10.11.2018 19:24

Ehk siis 2 spl... see peaks olema muidugi see tume, ilma suhkruta versioon, muidu läheb asi liiga magusaks kätte ;)

H-m
postitatud 01.02.2019 20:04

Tegelikult, mina panen vist isegi rohkem kakaopulbrit, 3-4 spl... Ja enamasti kasutan pigem tavalist, mitte väherasvast kohupiima - kui see on juba suhkruga siis kindlasti ei tasu enam suhkrut lisada, tuleb liiga magus. Võid olen viimasel ajal ka pannud vähem ehk umbes 125 grammi. Kirsid on olnud enamasti kompotikirsid ning olen need pigem surunud kohupiima sisse, sest neid kohupiima sisse segades ei jää see nii ilusalt hele... Kuid see on puhtalt maitse asi muidugi ;)

Maripuu
postitatud 01.11.2019 16:07

Maitselt hea kook, kuid suhkrut on selle koogi jaoks ikka retseptis väga väga palju. Panin suhkrut mõõtekannuga täpselt 0,5dl ja sain nii magusa koogi, et üle 2 ampsu ei kannata süüa. Ebameeldivalt magusa. Teen kooki kindlasti veel, kuid panen täidisesse suhkru kogusest pool või isegi vähem, sest kate ise on juba üsna magus.