Naabrinaise kohupiimakook

Koogi võib valmistada nii pakikohupiimast kui ka nn torukohupiimast. Fotol olev kook valmis Tubri talu kitsekohupiimast (rasvasisaldus ca 12%, imehea!)

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

100 g võid

120 g nisujahu (u 2 dl)

1 munakollane

50 g suhkrut (u 3 sl)

0.25 tl soola

Täidis:

500 g head kohupiima

3 munakollast

150 g suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

200 g hapukoort

3 sl nisujahu

4 munavalget

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C-ni. Haki või jahuga segamini. Lisa munakollane, sool ja suhkur ning sega tainaks. Vajuta tainas võiga määritud 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele (seda on hea teha jahuste kätega).

Täidise tegemiseks vahusta munakollased suhkru ja vanillsuhkruga. Sega hulka kohupiim, hapukoor ja nisujahu. Kõige lõpuks sega ettevaatlikult hulka kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Kalla täidis tainale ja küpseta 30-40 minutit, kuni kook muutub kaunilt kuldkollaseks.

Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda, muidu on seda raske tükkideks lõigata. 

(Arvatavasti on tegu 100 rooga sarja retseptiga, aga me vähendasime suhkrukogust veidi ja võiks vist veelgi vähemaks võtta).

LISA KOMMENTAAR

christa
postitatud 30.09.2018 12:48

Vormist tilkus terve küpsetamise aeg või välja,arvatavasti see,millega määrisin.. järgmine kord, kui see tuleb üldse,panen küpsetuspaberi alla. Kuna kodus oli palju ehk 2 pakki 300 g kohupiimatoru, siis hapukoort panin ainult 100 g.

christa
postitatud 01.10.2018 17:51

Aga maitse oli mega!Lisasin peoga rosinaid ka..

agapantus
postitatud 10.12.2023 16:29

Aitäh! Oleksin pidanud kommentaare lugema, siis oleks see rasva tilkumine ära jäänud. Kook sai ikka väga hea!

Rainer
postitatud 16.10.2018 21:11

Väga maitsev kook, lihtne valmistada ja kui teha armastusega, siis võiks arvata, et tegemist on nö cheesecake’iga.

Reet
postitatud 01.11.2024 22:09

Kasutasin 600 g kohupiimapastat. Juurde tegin külmutatud vaarikatest kastme. Vaarikad madalal kuumusel potti, 2 sl suhkrut juurde, veidi lasta podiseda. Ei pea täitsa pehmeks laskma, võivad mõned suuremad vaarikad ka jääda. Mega.