100 g Sunnuntai margariini
1.5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 tk muna
0.5 dl kartulitärklist
2.5 dl k/s nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1.5 sl kakaopulbrit
1 sl piima
2 tilka piparmündiekstrakti (õli)
45-50 g tumedat šokolaadi
Sega kuivained omavahel.
Vahusta toasoe margariin suhkruga, lisa tugevasti vahustades muna.
Lisa kuivained, piim ja piparmündiõli ettevaatlikult segades tainale.
Keera tainas toidukilesse ja pane umbes 20 minutiks sügavkülma tahenema.
Haki samal ajal šokolaad väiksemateks tükkideks.
Kui tainas on tahenenud, siis vormi see umbes Ø 3 cm kangiks ja lõika see 1 cm paksusteks viiludeks.
Tõsta tainaviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, aseta igale tainatükile tükk šokolaadi.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas 10 minutit.
Soome Raisio retsept (Minttusuklaatangot). Pildi tegi TULLIA.
Head ja krõbedad küpsised. Piparmündiõli polnud kusagilt vütta ja asendasin selle u 10 värske piparmündilehega, mis said hästi peeneks hakitud.
Väga hääd küpsised, äärest mõnusalt krõbedad ja keskelt pehmemad. Aga piparmündiekstraktil ja piparmündiekstraktil on vist vahe. Mina panin u teelusika ja sain aimatava piparmündimaitse.
Piparmündi-šokolaadiküpsised