Koostisosad

2-3 viilu veidi tahkemat saia (eemalda koorik)

4 sl demerara pruuni suhkrut

1-2 tl mõrudat kakaopulbrit

1 tl lahustuvat kohvi

1 dl keeva vett

2.75 dl 35% rõõska koort

riivitud tumedat šokolaadi

Soovi korral:

1-2 sl (Kahlúa või Tia Maria) kohvilikööri

Valmistamine

Pane saiaviilud köögikombaini ja peenesta. Lisa suhkur ja kakaopulber ning töötle puruseks.
Lisa kohvipulbrile 1 dl keeva vett.
Vahusta rõõsk koor pehmeks vahuks. Jaota kolmandik vahukoorest 4 magustoidupokaali vahel, siis lisa kiht puru. Nirista peale veidi kohvi. Korda.
Kaunista õhukese vahukoorekihiga.
Lase vähemalt paar tundi külmkapis taheneda. Puista peale riivitud šokolaadi ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • NB! Soovi korral lisa vahustatud rõõsale koorele 1-2 sl kohvilikööri.

Retsept on briti ajakirjast The Olive Magazine.

LISA KOMMENTAAR