Hapukapsapirukas

Kui kapsas on väga hapu, siis võiks seda kõigepealt leotada.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

250 g küpsetusmargariini

4 dl nisujahu

0.25 tl soola

250 g kohupiima

Täidis:

400-500 g hapukapsast

2-3 küüslauguküünt soovi korral

soola

2 sl õli

2 porgandit

1-2 sibulat

veidi siirupit

peenestatud majoraani või köömneid

Valmistamine

Sega taina jaoks margariin, jahu ja sool puruseks, lisa kohupiim ja sega kiiresti läbi. Lase tainal umbes tund aega jahedas taheneda.
Kalla hapukapsas potti. Lisa riivitud porgandid, hakitud sibul ja õli. Sega ja hauta poolpehmeks. Maitsesta ja jahuta (täidis peaks olema veidi hapukasmagus).
Rulli tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata pool tainast täidisega (tõsta täidist vahukulbiga, nii et liigne vedelik potti jääks) ja keera teine tainapool peale. Suru tainaservad tugevasti kokku, määri pirukas pealt munaga ja kaunista soovi korral tainaribadega.
Tee peale kahvliga paar auku, nii et aur küpsemise ajal välja saaks.
Küpseta 225kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Retsept on pärit soomlaste Ruokamaailma lehelt (Hapankaalipiirakka). PIldi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 11.12.2009 07:11

Oli imehea.

Dee
postitatud 01.01.2020 19:34

Panin lihajäägid alla ja hapukapsa peale, sest mõlemad olid l üüüüüüüüülejääk jõuludest :D Hea tuli!!