Sega taina jaoks margariin, jahu ja sool puruseks, lisa kohupiim ja sega kiiresti läbi. Lase tainal umbes tund aega jahedas taheneda.
Kalla hapukapsas potti. Lisa riivitud porgandid, hakitud sibul ja õli. Sega ja hauta poolpehmeks. Maitsesta ja jahuta (täidis peaks olema veidi hapukasmagus).
Rulli tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata pool tainast täidisega (tõsta täidist vahukulbiga, nii et liigne vedelik potti jääks) ja keera teine tainapool peale. Suru tainaservad tugevasti kokku, määri pirukas pealt munaga ja kaunista soovi korral tainaribadega.
Tee peale kahvliga paar auku, nii et aur küpsemise ajal välja saaks.
Küpseta 225kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Retsept on pärit soomlaste Ruokamaailma lehelt (Hapankaalipiirakka). PIldi tegi ZOOZI.
Hapukapsapirukas
Kui kapsas on väga hapu, siis võiks seda kõigepealt leotada.