Veganlik parmesan

Pähklitest valmistatud vegan 'parmesanijuust' sobib hästi pasta- ja köögiviljaroogadele puistamiseks. Säilib kenasti külmkapis.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

100 g tooreid para- ehk brasiilia pähkleid või kreeka pähkleid või india pähkleid või kooritud mandleid

2-3 küüslauguküünt või 0,5 tl küüslaugupulbrit

2-3 sl maitsepärmi soovi korral

0,5 tl soola

Valmistamine

Pane pähklid, maitsepärm (soovi korral) ning kooritud küüslauguküüned või küüslaugupulber köögikombaini ning peenesta üsna korralikult, kuni saad ühtlase puru. Pea meeles, et liigsel peenestamisel muutub segu tänkjaks, nii et väldi seda.

Maitsesta soolaga ja säilita õhukindlas purgis külmkapis.

Pildi tegi KÄTRIN.

LISA KOMMENTAAR

Kätrin
postitatud 21.09.2010 21:50

Väga mõnusa juust. Ideaalne vegetaarse pastaroa peale, siis annab täitsa parmesani mõõdu välja ja täiustan roa maitset küllaga.

Pille
postitatud 22.05.2017 22:06

Kätrini saadetud foto: