Karri-kanakaste

Lihtne karriga maitsestatud kanahautis sobib hästi riisi kõrvale. Hea võimalus eelmise päeva ahjukana ülejääkide kasutamiseks ;)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300-500 g keedetud, ahju- või grillkanatükke

1 sl võid

1 väike sibul

1 sl mahedamaitselist karripulbrit

3 dl kanapuljongit

2 dl 35% rõõska koort või 150 g Saare Smetana hapukoort

Serveerimiseks:

keedetud riisi

Valmistamine

Tükelda kanaliha ja peenesta sibul.

Hauta sibul võis pehmeks ning lisa karripulber. Kuumuta paar minutit pidevalt segades. Sega juurde puljong*. Keeda kastet mõni minut. 

Lisa kastmele kanatükid ja hauta kaane all nõrgal tulel 5-7 minutit. Lisa rõõsk koor või hapukoor, kuumuta läbi.

NIPP! Soovi korral lisa kastmele veel keedetud brokolit (fotol) või rohelisi herneid või punase paprika ribasid. Herned ja brokoli lisa lõpus, paprikaribad või pannile koos sibulaga lisada. 

* Eriti tubli kokk teeb kanapuljongi ise, ent puljongi võib teha ka heast leemekuubikust või puljongikontsentraadist. 

LISA KOMMENTAAR