Rukkijahust pärmitainapõhjal sealihapirukas.
3 dl leiget vett
25 g pärmi
1 tl suhkrut
500 g rukkijahu
soola
400 g sealiha
1 suur sibul
soola ja musta pipart
Hõõru pärm suhkruga, lisa leige vesi, sool, jahu. Sõtku tainas, lase kerkida.
Kuubista liha, prae koos hakitud sibulaga. Maitsesta.
Rulli kerkinud tainas 1 cm paksuselt ristkülikukujuliseks tükiks.
Pool tainast aseta rasvaga määritud plaadile, peale aseta täidis. Kata teise tainatükiga. Suru servad kokku ja lase pannil kerkida.
Enne ahjupanekut määri pealt piimaga. Küpseta.
Ahjust võetuna määri või või veega. Retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (Jaanuar 1993, Dina Aarma)
Tere! Mis temperatuuril ja kui kaua võiks pirukas küpseda?
Kristel, retseptis polnud öeldud, aga ilmselt 200C oleks enam-vähem ok!
Rukkijahust sealihapirukas
Rukkijahust pärmitainapõhjal sealihapirukas.