Rukkijahust sealihapirukas

Rukkijahust pärmitainapõhjal sealihapirukas.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas rukkijahust:

3 dl leiget vett

25 g pärmi

1 tl suhkrut

500 g rukkijahu

soola

Sealihatäidis:

400 g sealiha

1 suur sibul

soola ja musta pipart

Valmistamine

Hõõru pärm suhkruga, lisa leige vesi, sool, jahu. Sõtku tainas, lase kerkida.

Kuubista liha, prae koos hakitud sibulaga. Maitsesta.

Rulli kerkinud tainas 1 cm paksuselt ristkülikukujuliseks tükiks.

Pool tainast aseta rasvaga määritud plaadile, peale aseta täidis. Kata teise tainatükiga. Suru servad kokku ja lase pannil kerkida.

Enne ahjupanekut määri pealt piimaga. Küpseta.

Ahjust võetuna määri või või veega.

Retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (Jaanuar 1993, Dina Aarma)

LISA KOMMENTAAR

Kristel
postitatud 15.02.2016 16:13

Tere! Mis temperatuuril ja kui kaua võiks pirukas küpseda?

Pille
postitatud 15.02.2016 21:41

Kristel, retseptis polnud öeldud, aga ilmselt 200C oleks enam-vähem ok!