frittimiseks ja praadimiseks õli
1 tl sinepiseemneid
6-8 karrilehte
1 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit
1 tl peenelt riivitud ingverijuurt
1-2 tl peenestatud rohelist või punast tšillit
200 g värsket (sulatatud) krabiliha
1 väike kimp värsket hakitud koriandrit
100 g nisujahu
veidi vett
24 lehte samosa või filo-tainast
Serveerimiseks:Kuumuta paksupõhjalisel pannil 1 sl õli. Lisa sinepiseemned, karrilehed, jahvatatud kollajuur, ingver ja hakitud tšillid. Kuumuta pidevalt segades 3-5 minutit, kuni vürtsid on mõnusalt aromaatsed.
Lisa krabiliha, veidi soola ja hakitud koriander. Sega hoolega ning kuumuta veel 2-3 minutit.
Lisa jahule nii palju vett, et saad ühtlase pasta.
Keera filo- või samosatainariba pikuti pooleks, nii et saad laia riba. Tõsta lusikatäis krabisegu ühele tainaotsale ning keera tainas diagonaalselt peale, nii et saad kolmnurga. Pane tainaäärele veidi jahupastat, mis taina kokku "kleebib". Keera uuesti kolmnurgaks, ja uuesti, ja uuesti, iga kord tainaserva jahuliimiga niisutades.
Tee seda kõigi 24 tainaribaga, kuni saad 24 kolmnurkset samosat.
Kuumuta õli paksupõhjalises wokis või fritteris tuliseks (õli on piisavalt tuline, kui õlisse kukutatud väike tainatükk 30 sekundiga pruunistub ja pinnale kerkib). Friti samosad paarikaupa õlis kuldpruuniks.
Lase liigsel rasval köögipaberile nõrguda.
Serveeri tomatiketšupi või värske koriandritšatniga.
BBC Good Foodi retsept.
Krabilihasamosad
Reza Mahammadi retsept.