Minestrone linnulihaga

Itaaliapärane makaronisupp linnulihaga. Peale puistatakse parmesanilaadset juustu - proovi näiteks Leedu Džiugas MIX salad juustu.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g tükeldatud kalkuniliha või kanaliha

2 sl oliiviõli

1 sibul

2-3 porgandit

1 porru

1 väike apteegitill või 2 sellerivart

1.5 l kanapuljongit

75 g makarone

soola ja musta pipart

Peale:

hakitud peterselli

riivitud parmesani

Valmistamine

Koori ja haki sibul. Koori porgand, lõika pikuti neljaks ja seejärel viiludeks. Eemalda porrult tumeroheline pune osa; ülejäänud porru lõika pikuti pooleks või neljaks ja seejärel viiludeks. Haki apteegitill või sellerivarred. 

Kuumuta potis õli, lisa hakitud köögiviljad. Maitsesta vähese soolaga, siis prae kümmekond minutit tasasel tulel, kuni köögiviljad on pehmed.

Lõika linnuliha väikesteks tükkideks. Tõsta kuumust, lisa potti linnuliha ja prae samuti kergelt läbi. Siis lisa kuum kanapuljong ja kuumuta keemiseni. Lisa makaronid ja keeda suppi umbes 15 minutit. Maitsesta supp soola ja pipraga.

Serveerimisel puista peale hakitud peterselli ja riivitud parmesani segu.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Kardemon
postitatud 19.04.2010 19:55

Hästi maitsev ja nii ilus värviline! Puljongi keetsin kalkuni koiva tükkidest. Ja panin supi sisse siis selle keenud liha.

Hexy
postitatud 08.05.2019 15:00

Pigem vist kordamisele ei lähe.