Kõigepealt blanšeeri lehtkapsas. Lõika kapsalehtedelt paksemad rootsud ning pese kapsas hoolega. Pane koos keeva veega suurde potti. Kata pott kaanega ning kuumuta keemiseni.
Kurna kapsas sõelal ning loputa külma veega. Lase kuivaks nõrguda ning haki seejärel keskmiselt.
Sulata või paksupõhjalises potis tugeval kuumusel, aga ära pruunista. Lisa nõrutatud hakitud kapsas ning prae umbes 5 minutit.
Lisa rõõsk koor, muskaatpähkel, sool ja pipar. Kuumuta pidevalt segades tugeval kuumusel umbes 3-5 minutit. Maitsesta
NB! Kui kasutad sügavkülmutatud lehtkapsast, siis pole vaja kapsast uuesti blanšeerida (võta 600 g lehtkapsast sel juhul).
Kui keegi endiselt tunneb lehtkapsa vastu huvi, siis minu käest saab. Hakkasin seda ise kasvatama ja nüüd vohab, nii et saan ka huvilistele tuua vahel Tln-sse.
Stoovitud lehtkapsas