Stoovitud lehtkapsas

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.25 kg värsket lehtkapsast

4 l vett

25 g võid

2.5 dl 35% rõõska koort

1 tl riivitud muskaatpähklit

1 tl meresoola

purustatud musta pipart

Valmistamine

Kõigepealt blanšeeri lehtkapsas. Lõika kapsalehtedelt paksemad rootsud ning pese kapsas hoolega. Pane koos keeva veega suurde potti. Kata pott kaanega ning kuumuta keemiseni.

Kurna kapsas sõelal ning loputa külma veega. Lase kuivaks nõrguda ning haki seejärel keskmiselt.

Sulata või paksupõhjalises potis tugeval kuumusel, aga ära pruunista. Lisa nõrutatud hakitud kapsas ning prae umbes 5 minutit.

Lisa rõõsk koor, muskaatpähkel, sool ja pipar. Kuumuta pidevalt segades tugeval kuumusel umbes 3-5 minutit. Maitsesta

NB! Kui kasutad sügavkülmutatud lehtkapsast, siis pole vaja kapsast uuesti blanšeerida (võta 600 g lehtkapsast sel juhul).

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Sia
postitatud 10.02.2014 17:14

Väga tahaks proovida aga mitte kusagilt ei leia seda lehtkapsast. Kas keegi teab..?

Elle
posted on 11.06.2016 12:55

Saab tellida "Tagurpidi Lavkast"

Gunnel
postitatud 03.08.2015 13:14

Kui keegi endiselt tunneb lehtkapsa vastu huvi, siis minu käest saab. Hakkasin seda ise kasvatama ja nüüd vohab, nii et saan ka huvilistele tuua vahel Tln-sse.