Röstitud tursk peekoni, tomatite ja tüümianiga

Aromaatne kalaroog krõbeda peekoni ning kirsstomatitega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 suuremat valge kala fileed (à 650 g)

- nt turska

soola ja musta pipart

6 viilu läbikasvanud peekonit

500 g kirsstomateid

8 oksa värsket tüümiani e. aed-liivateed

2 sl oliiviõli

Valmistamine

Vooderda suur ahjupann küpsetuspaberiga. Aseta tursafileed vormi, nahapool allpool. Maitsesta soola ja pipraga.

Laota peekoniviilud kalafileedele, puista peale kirsstomatid ja tüümian. Nirista peale oliiviõli.

Küpseta 200-kraadises ahjus 15-18 minutit, kuni kala on läbi küpsenud ja peekon krõbenenud.

Serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kala on küps, aga peekon pole veel krõbe, siis võta kala välja, hoia soojas ning küpseta peekon krõbedaks.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast Tesco Recipe Magazine (Roasted cod with bacon, tomatoes and thyme).

LISA KOMMENTAAR