Uhke banaanitort

Mehhikopärane mahlane banaani-šokolaaditort.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tordipõhi:

120 g toasooja võid

2.5 dl suhkrut

2 muna

2 banaani

2 sl kookoshelbeid

1.25 dl maitsestamata jogurtit

4.25 dl nisujahu

0.25 tl söögisoodat

0.25 tl soola

Täidis:

150 g toasooja võid

200 g tuhksuhkrut

2 muna

1.5 sl kohvilikööri

1 sl konjakit

1 sl lahustuvat kohvi

0.5 sl kakaopulbrit

Kaunistuseks:

šokolaadi

Valmistamine

Põhi:
Klopi või ja suhkur vahule. Lisa ükshaaval vahustades munad. Purusta banaanid kahvliga ja sega koos kookoshelvestega jogurti hulka. Lisa tainale.
Sega kuivained omavahel ning lisa ettevaatlikult ning võimalikult vähe segades tainale.
Kalla tainas võitatud koogivormi ning küpseta 175-kraadise ahju allosas umbes tund aega, kuni kook on küpsenud.

Täidis:
Vahusta või tuhksuhkruga, lisa ükshaaval edasi vahustades munad.
Sega kohviliköör, konjak, kohvi- ja kakaopulber omavahel. Lisa täidisele.

Lõika tordipõhi kolmeks kihiks ja määri kreem kihtide vahele ning peale. Kaunista tort šokolaadilaastudega.

Tort on maitsvaim järgmisel päeval.

NB! Kihtide vahele võib määrida ka purustatud banaani.

Soome K-Marketi retsept (Banaanikakku). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 26.11.2009 14:01

Polnud ammu kreemikooki teinud. Mehele meeldis kohe väga.