Austrid granaatõunaseemnete ja vahuveiniga

Lihtne, ent samas elegantne viis austrite serveerimiseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 küpset granaatõuna

18 värsket lüditud austrit (rock oysters)

0.5 pudelit jahutatud kvaliteetset roosat vahuveini

Valmistamine

Lõika granaatõunad pooleks ning uurista seemned väikese kausi kohal välja (siis tilgub ka mahl kaussi).

Puhasta ja lüdi austrid, viska lamedam karbipool minema. Libista terava noaga austrid karbi küljest lahti ning pööra need karbis ringi. Laota ettevalmistatud austrid vaagnale.

Vahetult enne serveerimist jaota granaatõunaseemned ja -mahl austritele.

Kalla vahuvein austritele alles külaliste ees. Serveeri kohe.

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast Red (June 2004, Oysters with pomegranate seeds and pink champagne). Valmisroa foto on siin. Juuresoleval fotol on värske avatud auster (näha ka nn 'mahl').

LISA KOMMENTAAR