Minimalistlik banaanikeeks

Lihtne ja maitsev banaanikeeks, millele ei ole eraldi rasvainet lisatud. Kui soovid, lisa tainasse enne küpsetamist veel detsillitri jagu hakitud kreeka pähkleid või šokolaadi.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt muna

100 g suhkrut

150 g nisujahu (u 2.5 dl)

2 tl küpsetuspulbrit

200 g hästi küpset banaani (2 keskmist banaani)

1 dl piima või kookospiima

Valmistamine

Klopi munad suhkruga õhuliseks. Sega jahu ja küpsetuspulber.

Suru kooritud banaanid kausis kahvliga katki, sega juurde piim. Lisa vaheldumisi jahuseguga muna-suhkru vahu hulka.

Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi.

Küpseta 175kraadises ahjus umbes 50 minutit, kontrolli koogi küpsust puutikuga.

Lase valmis koogil vormis 10 minutit jahtuda, siis kummuta restile jahtuma.

  • Laktoosi- ja kaseiinivaba versiooni jaoks kasuta tavalise piima asemel kookospiima!
LISA KOMMENTAAR

Gegegerda
postitatud 06.09.2008 16:17

Tegin seda kooki kaks korda ja tuli nii hea! Küpsetamiseks kasutasin keeksivormi.

Erka
postitatud 15.11.2009 16:41

Olen seda keeksi varem ka teinud, šokolaaditükkidega. Täna oli kodus ainult üks ülküps banaan. Teise banaani asendasin ilma suhkruta pohlamoosiga (paar kuhjaga supilusikatäit). Ja tulemus jälle väga hea. Banaanimaitse väga tugev, pohl oli rohkem silmailuks.:)

Kertu
postitatud 09.01.2010 18:42

Väga mõnus ja mahlane keeks. Teen teinekordki. Lisasin tainasse värviks ja maitseks ka suure peotäie külmutatud mustikaid.

Dinnu
postitatud 25.11.2010 12:15

Väga mõnus keeks ja imelihtne teha.

kristi
postitatud 20.02.2012 12:08

Väga mõnus ja mahlane. Pole küll selline murenev nagu tavaline keeks, aga maitse väga hea :) Kasutusse läksid pruunid banaanid, mida keegi süüa poleks tahtnud.Nüüd oligi hea võimalus need ära kasutada.

Evita
postitatud 13.10.2012 02:46

Nii hea, kerge ja kiire. Meie pere lemmik. Teen juba kolmandat korda ja suhkrut panen ma poole vahem.

Pille
postitatud 28.10.2012 20:33

Ma olen nüüd otsustanud, et see konkreetne keeks on parim ikka täitsa minimalistlikult, ehk siis šokolaaditükke lisada pole vaja, rikub puhta banaanimeki ära :)

Henry
postitatud 02.06.2013 00:30

Oi!Kõlab nagu hirrrrmus-maitsev kook, proovin kindlasti järgi!

Kristiina
postitatud 02.04.2014 15:48

Väga hea! Aitäh!

Pille
postitatud 27.05.2014 07:42

Ma ei tea, kas see peabki selline nätske jääma või? Kas oleksin ikka pidanud munade kloppimise asemel need ikkagi mikseriga tugevamaks vahuks vahustama? Ja kas ta peabki jahtudes kokku vajuma keskelt? Tikuga küpsust proovides jäi see küll kuivaks. Mina olin küll ausalt öeldes pettunud :(.

Kärt
postitatud 10.03.2015 09:43

Minu lemmik! Jääbki jah selline nätskem ja mahlasem, eriti hea on järgmisel päeval külmalt. Ja jahtudes vajub veidi keskelt kokku tõesti, mind see küll ei häiri. Teen alati banaanikeeksi selle retsepti järgi, spetsiaalselt ostan banaane ja lasen neil pruuniks minna just sellesama keeksi tegemise eesmärgil.

Liisi
postitatud 07.04.2015 16:56

Tõesti suurepärane! Mul jäi parajalt mõnus mahlane ja kokku ka ei vajunud

Consuelo
postitatud 14.02.2016 21:22

Proovisin, väikeste muudatustega, väga hea sai. Aitäh idee eest!

Katre
postitatud 12.02.2017 20:01

Ma üldiselt banaaniküpsetisi ei armasta, aga see keeks on lausa taevalik :)

Valdur
postitatud 19.02.2017 23:17

Täitsa mõnus.