2 suurt muna
100 g suhkrut
150 g nisujahu (u 2.5 dl)
2 tl küpsetuspulbrit
200 g hästi küpset banaani (2 keskmist banaani)
1 dl tavalist piima või Santa Maria kookospiima
Soovi korral:1 dl hakitud Kreeka pähkleid või šokolaadi
Klopi munad suhkruga õhuliseks. Sega teises kausis jahu ja küpsetuspulber. Suru kooritud banaanid kolmandas kausis kahvliga katki, sega juurde piim. Lisa vaheldumisi jahuseguga muna-suhkru vahu hulka.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi.
Küpseta 175kraadises ahjus umbes 50 minutit, kontrolli koogi küpsust puutikuga.
Lase valmis koogil vormis 10 minutit jahtuda, siis kummuta restile jahtuma.
Tegin seda kooki kaks korda ja tuli nii hea! Küpsetamiseks kasutasin keeksivormi.
Olin 3 kuud vana kui selle postitasid.
Olen seda keeksi varem ka teinud, šokolaaditükkidega. Täna oli kodus ainult üks ülküps banaan. Teise banaani asendasin ilma suhkruta pohlamoosiga (paar kuhjaga supilusikatäit). Ja tulemus jälle väga hea. Banaanimaitse väga tugev, pohl oli rohkem silmailuks.:)
Väga mõnus ja mahlane keeks. Teen teinekordki. Lisasin tainasse värviks ja maitseks ka suure peotäie külmutatud mustikaid.
Väga mõnus keeks ja imelihtne teha.
Väga mõnus ja mahlane. Pole küll selline murenev nagu tavaline keeks, aga maitse väga hea :) Kasutusse läksid pruunid banaanid, mida keegi süüa poleks tahtnud.Nüüd oligi hea võimalus need ära kasutada.
Nii hea, kerge ja kiire. Meie pere lemmik. Teen juba kolmandat korda ja suhkrut panen ma poole vahem.
Ma olen nüüd otsustanud, et see konkreetne keeks on parim ikka täitsa minimalistlikult, ehk siis šokolaaditükke lisada pole vaja, rikub puhta banaanimeki ära :)
Oi!Kõlab nagu hirrrrmus-maitsev kook, proovin kindlasti järgi!
Väga hea! Aitäh!
Ma ei tea, kas see peabki selline nätske jääma või? Kas oleksin ikka pidanud munade kloppimise asemel need ikkagi mikseriga tugevamaks vahuks vahustama? Ja kas ta peabki jahtudes kokku vajuma keskelt? Tikuga küpsust proovides jäi see küll kuivaks. Mina olin küll ausalt öeldes pettunud :(.
kui su kook vajub kokku pole sa seda piisavalt küpsetanud
Minu lemmik! Jääbki jah selline nätskem ja mahlasem, eriti hea on järgmisel päeval külmalt. Ja jahtudes vajub veidi keskelt kokku tõesti, mind see küll ei häiri. Teen alati banaanikeeksi selle retsepti järgi, spetsiaalselt ostan banaane ja lasen neil pruuniks minna just sellesama keeksi tegemise eesmärgil.
Tõesti suurepärane! Mul jäi parajalt mõnus mahlane ja kokku ka ei vajunud
Proovisin, väikeste muudatustega, väga hea sai. Aitäh idee eest!
Ma üldiselt banaaniküpsetisi ei armasta, aga see keeks on lausa taevalik :)
Täitsa mõnus.
mina teen mandlipiimaga ja lisan 50g kuivatatud jõhvikaid ka; mõnikord olen lisanud ka hakitud mandleid ja muidugi šokolaadi.
Väga mõnus ja kohev!
Esiklaps (11) pidi koolitöö jaoks midagi küpsetama, valis selle. Talle endale keeks väga maitses :)
Mitmeid kordi teinud, väga maitsev.
Kahjuks vajus ahjust välja vöttes kokku, aga maitset see ei muutnud. Tösiselt hea, eriti soojast peast.
Väga mitte maitsev keeks.
Maitse asi! :)
Klopi munad suhkruga õhuliseks.. Kas siin on mõeldud lihtsalt vispliga või mikserdada?
Mikserdades saab kiiremini, aga võid ka vispliga läbi kloppida. See on selline niiske keeks, ei ole väga oluline.
Lihtne, mõnus, veidi teistsugune keeks, väga meeldis kogu perele.
Imeline ja väga kiiresti käis
Minimalistlik banaanikeeks
Lihtne ja maitsev banaanikeeks, millele ei ole eraldi rasvainet lisatud. Kui soovid, lisa tainasse enne küpsetamist veel detsillitri jagu hakitud kreeka pähkleid või šokolaadi.