punaseid paprikaid
küpseid kirsstomateid
külmpressitud oliiviõli
väike punt basiilikut
anšoovisefileesid õlis või soolas säilitatud kappareid
soola ja musta pipart
Lõika paprikad pikuti pooleks, eemalda seemned. Maitsesta paprikapoolikud seestpoolt soola ja pipraga.
Pane kirsstomatid kaussi, kalla peale keev vesi ja lase umbes 15 sekundit tõmmata. Siis jahuta kiiresti külma vee all ning seejärel koori tomatid terava väikese noa abil.
Lõika küüslauguküüned õhukesteks viiludeks, jaota paprikatele. Aseta igasse paprikapoolikusse paar kooritud kirsstomatit.
Nirista peale julgelt oliiviõli (umbes 2 tl paprika kohta), maitsesta musta pipraga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni paprikad on küpsed ja servadest kaunilt pruunistunud.
Rebi basiilikulehed tükkideks, jaota paprikatele, siis aseta igale paprikale 1-2 anšoovisefileed. Soovi korral pane roog uuesti paariks minutiks ahju.
Serveeri nt krõbeda koorikuga nisuleivaga. Eriti maitsvad toasoojalt!
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Piemonte paprikad
Peperoni alla piemontese ehk täidetud paprikad tomati, anšoovise ja küüslauguga. Vegetaarse versiooni jaoks jäta anšoovised ära ja puista valmis paprikatele mõned soolatud kapparid.