Imelihtne apelsinimaitseline kalaroog, mis sisaldab olulisi rasvhappeid ning C- ja D-vitamiine.
800 g jahutatud lõhe- või forellifileed
1 tl soola
veskist jahvatatud musta pipart
1-2 (veri)apelsini
1 värske rosmariinioks
180 g salati- või fetajuustu
Aseta kalafilee sobiva suurusega ahjuvormi, nahk allpool. Maitseta soola ja pipraga.
Pese apelsinid hoolega, lõika viiudeks ja laota kalafileele. Puista peale hakitud rosmariin ja murendatud salatijuust.
Küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 25 minutit.
Soome Valio.fi retsept (Appelsiinilohi). Pildi tegi ANIITRAM.
Väga hea ja mahe lõhe jääb.
Apelsinilõhe
Imelihtne apelsinimaitseline kalaroog, mis sisaldab olulisi rasvhappeid ning C- ja D-vitamiine.