Koostisosad

1,5 kg lahjat kondita põdraliha

200 g suitsutatud peekonit

8 kadakamarja

soola ja musta pipart

hakitud peterselli

50 g õli või võid

4 dl 10% rõõska koort

2 sl sinihallitusjuustu

Valmistamine

Hõõru liha üle purustatud kadakamarjade ja pipraga. Kata õhukeste peekoniviiludega, pane vahele petersellilehti. Seo praad tugeva heleda naturaalkiust nööri või niidiga kinni.

Pruunista kuumas rasvas, raputa üle soolaga.

Aseta praad paksupõhjalisse anumasse, kalla peale pool kohvikoorest ja lase kaane all vaevalt keevana umbes pool tundi haududa.

Keera praad ringi, lisa ülejäänud koor ja hauta veel 45 minutit.

Kastmeks murenda praeleeme hulka sinihallitusjuust, lase segades korraks keema tõusta ja maitsesta.

Eemalda nöörid ja lõika praad viiludeks. Paku juurde keedukartuleid ja pihlaka-, mustsõstra- või punasesõstratarretist, sobib ka mõrkjas pohlamoos.

Nipid ja soovitused:

  • LCHF versiooni jaoks asenda kohvikoor vahukoorega

Loe veel:

Retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (oktoober 2004, Maire Suitsu.

LISA KOMMENTAAR