1,5 kg lahjat kondita põdraliha
200 g suitsutatud peekonit
soola ja musta pipart
hakitud peterselli
50 g õli või võid
4 dl 10% rõõska koort
2 sl sinihallitusjuustu
Hõõru liha üle purustatud kadakamarjade ja pipraga. Kata õhukeste peekoniviiludega, pane vahele petersellilehti. Seo praad tugeva heleda naturaalkiust nööri või niidiga kinni.
Pruunista kuumas rasvas, raputa üle soolaga.
Aseta praad paksupõhjalisse anumasse, kalla peale pool kohvikoorest ja lase kaane all vaevalt keevana umbes pool tundi haududa.
Keera praad ringi, lisa ülejäänud koor ja hauta veel 45 minutit.
Kastmeks murenda praeleeme hulka sinihallitusjuust, lase segades korraks keema tõusta ja maitsesta.
Eemalda nöörid ja lõika praad viiludeks. Paku juurde keedukartuleid ja pihlaka-, mustsõstra- või punasesõstratarretist, sobib ka mõrkjas pohlamoos.
Retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (oktoober 2004, Maire Suitsu.
Pajapraad põdralihast