Pastinaagisupp pohlajogurti ja verikäkitsipsidega

Pastinaak ehk aed-moorputk oli meie esivanemate aedades üsna levinud juurvili ning on taas populaarseks muutumas. See hästisäiliv juurikas on nii mõnegi maa jõulumenüüde kohustuslik osa ning tõesti sobib oma tummise maitsega hästi ka jõululauale. Serveeri väikestest supikaussidest.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 hakitud suur sibul

1 hakitud küüslauguküüs

500 g kooritud ja tükeldatud pastinaaki

1-2 tl india karripulbrit

1 l kuuma aedviljapuljongit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

maitsestamata jogurtit või hapukoort

peotäis pohli

Lisaks:

õhukeselt viilutatud verikäkki

Valmistamine

Kuumuta potis õli, lisa sibul ja prae mõni minut. Lisa küüslauk ja prae veel minut aega.

Lisa pastinaak ja karripulber, sega läbi. Lisa kuum puljong, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel 20-30 minutit, kuni pastinaak on pehme.

Tõsta pott tulelt, lase supil veidi jahtuda ja seejärel püreesta. Maitsesta supp parajaks, soovi korral lisa veel puljongit.

Supi keetmise ajal valmista verikäkitsipsid. Lõika verikäkk õhukesteks viiludeks ja prae pannil mõlemalt poolt krõbedaks. Lase köögipaberil taheneda, siis lõika õhukesteks ribadeks.

Serveerimiseks jaota supp väikestesse supikaussidesse. Tambi pohlad katki ning sega jogurtiga, tõsta igale supiportsjonile lusikatäis jogurtit ning kaunista verikäkitsipsidega.

Nipid ja soovitused:

  • Karripulbri asemel võid kasutada ka koriandriseemneid, kurkumit ja veidi ingverit. Lisa need supile koos pastinaagiga.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 20.12.2008 13:41

Mõnus siidiselt kreemjas külmailmasupp. Ema jaoks oli natuke terav, kuigi panin karrit vähem kui vaja. Aga mulle ja mehele maitses väga.