Küüslaugusupp

Balthasari peakoka Sergei Turnovi retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

20 küüslauguküünt

2 sl võid

8 dl puljongit

4 muna

2 sl õli

soola ja musta pipart

muskaatpähklit

Serveerimiseks:

praadimiseks võid

4 viilu valget nisuleiba

Valmistamine

Kuumuta küüslauguküüned potis võis klaasjaks. Kalla peale puljong ja maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Keeda tund aega tasasel tulel.

Seejärel kurna või hõõru supp läbi sõela.

Klopi munakollased ja õli klaasitäie puljongiga lahti.

Pane pott ülejäänud leemega pliidile tagasi ja sega juurde lahtiklopitud munakollase-õli segu. Kuumuta suppi senikaua, kuni muna tiheneb - ära enam keeda!

Prae leib võiga läbi ja serveeri kas supitaldriku põhjas või eraldi taldrikul.

Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht 16.10.2004. Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 03.03.2009 10:09

Seda suppi ahvatles mind tegema 20 küüslauguküünt, mis sinna vaja oli. Supp oli väga maitsev, sai ruttu otsa. Paluti varsti uuesti teha