Vürtsikas kala-läätsesupp

Vürtsikas supp kala ja punaste läätsedega, kõrvale serveeri chapati-leiba.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g saidat või muud valget kala

1 porru

võid

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

1 tl tšillipulbrit

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

2 kanapuljongikuubikut

5 dl vett

1.5 dl punaseid läätsesid

5 dl kohvikoort või piima

0.5 tl soola

Valmistamine

Lõika kalafilee kuubikuteks. Lõika porru ribadeks ja prae potis võis klaasjaks.

Lisa maitseained, puljongikuubikud, vesi ja läätsed. Kata pott kaanega ning hauta umbes 10 minutit.

Lisa koore-piimasegu ning kalatükid. Keeda suppi veel 3 minutit. Maitsesta soolaga.

Serveeri chapati leivaga.

Loe veel:

Retsept on rootsi ajakirjast Arlaköket (4/2003, Kryddig fisksoppa med chapati)

LISA KOMMENTAAR

netcat
postitatud 28.01.2009 15:05

Ülikiire ja mugav moodus lõpuks ometi valmistada maitsvat ja tervislikku toitu sellest maitsetust ollusest, mida sügavkülmetud heigifileeks nimetatakse. Keemisajaga ei ole tehtud nalja, ärge mingil juhul ettenähtust kauem keetke. Läätsed lähevad sodiks muidu.

netcat
postitatud 28.08.2015 17:36

Foto ka:

Betty
postitatud 31.01.2009 17:10

Kena vürtsikas suutäis oli, nagu vennaraas mainis. Tšillipulbrit panin igaks juhuks vähem kui retseptis ette nähtud.

Betty
postitatud 28.08.2015 17:37

Foto ka:

Ullike
postitatud 30.03.2010 09:48

Võib-olla ma pingutasin veidi üle?</br> Näiteks kasutasin piima/koore asemel kookospiima, lisasin ka sipsu aedube ja šampinjone, kalaks kasutasin mintai-fileed. Aga no ei tekkinud ahaa-effekti. Läätsed tundusid suht võõrkehadena. Ja kohe üldse ei meeldinud, et kohe algus sisse pandud porrud keesid liiga pehmeks :(</br> Samas - tegemist oli ikka väga salakavala supiga - algul tundub mage ja alles mõne hetke pärast taipad, et on-on terav :)</br>