300 g saidat või muud valget kala
1 porru
1 tl tšillipulbrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
5 dl vett
1.5 dl punaseid läätsesid
5 dl kohvikoort või piima
0.5 tl soola
Lõika kalafilee kuubikuteks. Lõika porru ribadeks ja prae potis võis klaasjaks.
Lisa maitseained, puljongikuubikud, vesi ja läätsed. Kata pott kaanega ning hauta umbes 10 minutit.
Lisa koore-piimasegu ning kalatükid. Keeda suppi veel 3 minutit. Maitsesta soolaga.
Serveeri chapati leivaga.
Retsept on rootsi ajakirjast Arlaköket (4/2003, Kryddig fisksoppa med chapati).
Ülikiire ja mugav moodus lõpuks ometi valmistada maitsvat ja tervislikku toitu sellest maitsetust ollusest, mida sügavkülmetud heigifileeks nimetatakse. Keemisajaga ei ole tehtud nalja, ärge mingil juhul ettenähtust kauem keetke. Läätsed lähevad sodiks muidu.
Kena vürtsikas suutäis oli, nagu vennaraas mainis. Tšillipulbrit panin igaks juhuks vähem kui retseptis ette nähtud.
Võib-olla ma pingutasin veidi üle?</br> Näiteks kasutasin piima/koore asemel kookospiima, lisasin ka sipsu aedube ja šampinjone, kalaks kasutasin mintai-fileed. Aga no ei tekkinud ahaa-effekti. Läätsed tundusid suht võõrkehadena. Ja kohe üldse ei meeldinud, et kohe algus sisse pandud porrud keesid liiga pehmeks :(</br> Samas - tegemist oli ikka väga salakavala supiga - algul tundub mage ja alles mõne hetke pärast taipad, et on-on terav :)</br>
Vürtsikas kala-läätsesupp
Vürtsikas supp kala ja punaste läätsedega, kõrvale serveeri chapati-leiba.