Valge šokolaadi fondüü

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Fondüü:

150 g 35% rõõska koort ehk vahukoort

50 g võid

200 g tükeldatud valget šokolaadi

1 vanillikaun soovi korral

2 sl munalikööri soovi korral

Dippimiseks:

puhastatud maasikaid

füüsaleid e. inkamarju

kuubikuteks lõigatud mangot

värskeid kooritud litšisid

kuubikuteks või sektoriteks lõigatud pirni

kuubikuteks või sektoriteks lõigatud õuna

kooritud ja tükeldatud ananass

vahukomme

kooritud ja viilutatud banaani

võiküpsiseid

Valmistamine

Kalla vahukoor potti, lisa tükeldatud või. Kui kasutad vanilli, siis lõika vanillikaun pikuti pooleks, kaabi seemned välja ja lisa koorele. Kuumuta segu tasakesi keemiseni.

Tõsta pott tulelt, lisa valge šokolaad ning sega, kuni šokolaad on sulanud - vajadusel tõsta segu korra uuesti tulele ja kuumuta pidevalt segades nõrgal tulel, kuni šokolaad on sulanud. 

(Kui soovid maitsestada fondüü munalikööriga, siis sega see fondüü hulka nüüd. Vanill jäta sel juhul ära). 

Kalla šokolaadifondüü fondüünõusse, mis on asetatud nt teeküünla kohale. Serveeri maasikate, mangokuubikute, küpsiste jm.

LISA KOMMENTAAR