150 g 35% rõõska koort ehk vahukoort
50 g võid
200 g tükeldatud valget šokolaadi
1 vanillikaun soovi korral
2 sl munalikööri soovi korral
Dippimiseks:puhastatud maasikaid
kuubikuteks lõigatud mangot
värskeid kooritud litšisid
kuubikuteks või sektoriteks lõigatud pirni
kuubikuteks või sektoriteks lõigatud õuna
kooritud ja tükeldatud ananass
kooritud ja viilutatud banaani
võiküpsiseid
Kalla vahukoor potti, lisa tükeldatud või. Kui kasutad vanilli, siis lõika vanillikaun pikuti pooleks, kaabi seemned välja ja lisa koorele. Kuumuta segu tasakesi keemiseni.
Tõsta pott tulelt, lisa valge šokolaad ning sega, kuni šokolaad on sulanud - vajadusel tõsta segu korra uuesti tulele ja kuumuta pidevalt segades nõrgal tulel, kuni šokolaad on sulanud.
(Kui soovid maitsestada fondüü munalikööriga, siis sega see fondüü hulka nüüd. Vanill jäta sel juhul ära).
Kalla šokolaadifondüü fondüünõusse, mis on asetatud nt teeküünla kohale. Serveeri maasikate, mangokuubikute, küpsiste jm.
Valge šokolaadi fondüü