1 sibul
5-6 musta pipra tera
120 ml punast veini
400 g konservitud purustatud tomateid või tükeldatud värskeid tomateid
soola ja musta pipart
riivitud Pecorino Romano't või muud kõvemat lambapiimajuustu
Serveerimiseks:300 Finedine röstitud peediga tagliatelle't (toorpasta)
Kuumuta paksupõhjalises potis õli. Lisa pardikoivad, maitsesta soola-pipraga ning prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta koivad potist välja taldrikule ootele.
Lisa potti hakitud sibul, porgand ja seller ning prae viis minutit, aeg-ajalt segades. Lisa küüslauk ja kuumuta läbi. Lisa pipraterad, kadakamarjad, loorberilehed ning punane vein ning kuumuta, kuni vein on aurustunud.
Pane pardikoivad uuesti potti. Lisa purustatud tomatid, maitsesta soola-pipraga ja sega korralikult läbi. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 1,5-2 tundi, kuni liiha on täiesti pehme.
Tõsta pardikoivad potist välja, rebi liha väikesteks tükkideks. Pardikondid ja nahk viska minema, rebitud liha pane uuesti potti.
NB! Antud pastaroa jaoks on vaja umbes pool kastme kogusest! Ülejäänud pane karbiga külmkappi või sügavkülma järgmist rooga ootama!
Kuumuta tagliatelle rohkes soolaga maitsestatud vees keemiseni. Keeda 3-4 minutit, siis nõruta. Sega peedi-tagliatelle pardikoivaraguu hulka, kuumuta läbi.
Jaota roog taldrikutesse, puista peale riivitud Pecorino't, nirista peale oliiviõli ning naudi.
Retsept on mugandatud Luca Ciano raamatust "Luca's Seasonal Journey" (New Holland Publishers, 2016)
Peedi-tagliatelle pardikoivaraguuga
Väga mõnus ja hõrk pastaroog, mida sobib pakkuda ka pidulikemal puhkudel.
Proovi näiteks uusi kodumaiseid röstitud peedi püreega toonitud finedine toor munanuudleid, mis on valmistatud Restoran Controvento peakoka retsepti järgi.