6 suurt õuna
Iirisekate:50 g mandlilaaste
50 g magedat võid
1 sl kartulitärklist
2 dl fariinsuhkrut
2 dl 35% rõõska koort
Serveerimiseks:Koori* ja poolita õunad, eemalda seemnekoda. Laota õunapoolikud võitatud ahjuvormi, lõikepind allpool.
Sega ülejäänud ained potis, kuumuta keemiseni ning vala õuntele.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 20 minutit, kuni õunad on pehmed. Lase enne serveerimist veidi jahtuda, kõrvale paku pehmet vanillijäätist.
Mõnus magustoit. Granny Smith õunad sobisid hästi.
Tõeline magustoit!! Panin ohtralt mandlilaaste, need krõmpsusid mõnusalt hamba all.
ma ei teinud seda magustoitu mitte üks vaid lausa kaks korda eelmisel nädalavahetusel! see on üks parimaid õunatoite, mida ma elus söönud olen! suur tänu!
Väga hea ja kiire magustoit.
Kõikse hapumad õunad sain edukalt ära kasutada ja tulemus oli jäätisega super!
Maitses väga. Laps mõmises kui sõi. Teen kindlasti veel, lihtne ja kiire magustoit.
Tegimne ka seda eile ja maitses imehästi. Muidu mulle ahjuõunad ei maitse aga mandli-iirisekattega on need vääga head :)
Proovitud... ning olid supperhea magustoit. Kuna tegemist oli suurte poeõuntega., siis 20 mjin ahjus oli tiba liiga vähe aga õnneks saab neid noaga torkida ja vaadata, mil parajad on :) Soovitan!
tegin ja teen veel :-)
Mul on 30 aastat köögikogemust ja ma kujutan päris hästi retsepti põhjal ette kuidas üks või teine asi lõpuks maitseb. Ma tean, kuidas maitsevad ahjuõunad ja kuidas tosca kate. Aga seda et need kokku NII HEAD on, poleks ma elus osanud kujutada.
Väga head õunad tulid! Lihtsalt super! Ja kui lihtne tegelikult! Täna teen veel. Ega head asja ju küll saa... ;)
Väga kiire, lihtne ja maitsev! :))
oo jummel!
järgi proovitud ja eriti hea külma jäätisega:))
Väga maitsev, aga suurte õuntega peab jah kauem küpsetama.
Antud retsept on imelihtne teha ja maitseb väga hästi. Praegusel õunteuputuse ajal väga asjakohane.
Seda iirisekastet olekski võinud limpsima jääda...
Väga maitsev!
Väga hea tuli! Kuid mulle jäi arusaamatuks, miks seal on vaja kartulitärklist? Tärklist kuumutatakse vaid keemiseni, hiljem muutub see ju jälle vedelaks.
Super mõnus, kiire ja lihtne. Lisaks on tore see, et kulub päris palju õunu :) Olen teinud nii selle retsepti järgi, kui ka piimavaba versiooni kookospiima ja kookosrasvaga. Paar supilusikatäit konjakit annavad veel mõnusa lisanüansi.
Hästi hea magustoit. Sobis suurepäraselt meie isadepäeva maitsestama :)
Väga maitsev
Minu lemmikud!
Ülihead!
Söö või lõhki, vot nii hädti maitses mulle ja teen kindlasti jälle
Mega hea ja teen ka mandli-iirisekatet rohkem!
Nii hea, katsun seda igal sügisel vähemalt korra teha...
Tegime täna Viimsi seenioride kokandusringis "Hõbekulp" ja sõime vanillijäätisega. Maitsesid imeliselt! Kasutasime minu koduaia antonovkaid, mis küpsesid pehmeks ja õhuliseks.
Ahjus küpsetatud õunad mandli-iirisekattega
Ahjus küpsetatud õunapoolikud magusa mandli-iirisekatte all. Tõeliselt mõnus õunaroog, mis vaatamata oma lihtsusele sobib ka veidi pidulikumale lauale.