Pane või ja jahu väikesesse potti ning kuumuta vispliga pidevalt segades, kuni segu on ühtlane ja kergelt mullitab. Jätka kuumutamist veel umbes minuti jooksul.
Vispelda juurde piim. Lisa veidi kuumust ja jätka vispliga segamist, kuni kaste pakseneb nii, et see katab lusika selja. Siis keera kuumus kinni.
Lisa vähehaaval juurde riivitud juust ja sega iga kord, et juust kastmesse sulaks. Kui kogu juust on kastmesse segatud, maitsesta soola ja tšilliga.
Nipid ja soovitused:
Kui kaste liiga paks on, vispelda juurde lusikatäis või kaks piima.
Kui soovid jahtunud kastet soojendada, siis tee seda pannil tasasel tulel. Lisa kastmele 1-2 lusikatäit vett ja vispelda, kuni kaste on ühtlane.
Riivi Cheddar juust ise, siis saad ühtlasema kastme.
Kui leiad, siis kasuta nn oranži Cheddar-juustu - saad jumekama kastme.
Nacho cheese dip
Nacho cheese dip ehk juustudipp, mida serveerida tex-mex nachode kõrvale.