Rohelise tomati ja sibula hoidis

Selles hoidised kohtuvad rohelised tomatid ja roheline sibul.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg rohelist tomatit

500 g sibulapealseid

Marinaad:

1 l vett

20 g suhkrut

60 g soola

5-10 tera nelki

5-10 tera musta pipart

2-4 sl 30% äädikat

Valmistamine

Pese rohelised tomatid ja tõsta sõelaga 2-3 minutiks keeva vette, jahuta ja koori. Kooritud tomatid lõika õhukesteks viiludeks.

Vala sibulapealsed üle keeva veega, lase 2-3 minutit seista ja jahuta seejärel kiiresti jooksva külma vee all maha ning lõigu 0,5 cm pikkusteks viiludeks.

Täida purgid kihiti rohelise tomati viilude ja sibulalõikudega, raputa aeg-ajalt purki, et ained tihedamini laotuksid.

Vala peale kuum marinaad.

Tõsta purgid 85-kraadisesse veevanni. Kuumuta pooleliitriseid purke 20-25 minutit, liitriseid 30-35 minutit.

Sulge purgid õhukindlalt ja säilita jahedas.

Loe veel:

Allikas: Maalehe Raamat

LISA KOMMENTAAR