Tomati-ploomi-pirnimarmelaad

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg küpseid ploome

1 kg küpset tomatit

1 kg pirni

1.5-2 kg suhkrut

jahvatatud kaneeli

1 tk sidrunit

Valmistamine

Laota ploomid eelnevalt päikese kätte ja hoia nii kaua, kuni nende pind muutub kortsuliseks. Siis lõika ploomid terava noaga pooleks ja eemalda seemned.
Pese tomatid, lõigu väiksemaks. Eemalda pirnidelt südamikud ja tükelda.
Pane tomatid, ploomid ja pirnid teflonpotti ja sega pidevalt puulusikaga segades, kuni mass on püreestatav. Suru püree läbi sõela, vala taas potti.
Kuumuta pidevalt segades, kuni mass on parajalt paks (lusikas peab jääma pinnale).
Nüüd lisa suhkur ja keeda veel tasasel tulel 30 minutit. Seejärel lisa kaneel ja riivitud sidrunikoor. Sega hästi läbi, keeda veel mõni minut ja tõsta kuumalt eelsoojendatud purkidesse. Sulge õhukindlalt.

Retsept on Maalehe Raamatust "Tomat aias ja köögis"
LISA KOMMENTAAR